Gemeente Hoorn

Nieuwe theatervoorstelling over verkeersveiligheid

De theatervoorstellingen op de basisscholen in het kader van de verkeersveiligheid zijn weer begonnen. Voor de bovenbouw (groep 6 t/m 8) heeft Theaterproducties Marij van den Heuvel in opdracht van de gemeente een nieuwe voorstelling geschreven: Muis in de grote verkeersshow. Basisschool De Duiventil in de Kersenboogerd heeft op vrijdag 14 januari de primeur van de nieuwe voorstelling. De voorstellingen Pas op, Muis! en Muis schrikt zich een ongeluk gaan op herhaling voor de groepen 1 t/m 5 van diverse basisscholen.

De nieuwe voorstelling gaat over Muis en Tante Emma die in de Grote Verkeersshow spelen. Op een dag komt de nieuwe medewerkster Kiki te laat opdagen. Snel beginnen ze aan de show, waarin op een ludieke manier diverse verkeersborden, de voorrangsregels, gevaarlijke situaties, gedrag als fietser en ten slotte de dode hoek bij vrachtwagens aan de orde komen. Aan het einde komt uit waarom Kiki te laat was...

Deze voorstelling is een spetterende show waar de kinderen net als bij de voorstellingen Pas op, Muis! en Muis schrikt zich een ongeluk bij betrokken worden, zelf mee mogen spelen en vragen moeten beantwoorden. Sommigen mogen zelfs even in de grote vrachtwagen, die als decor gebruikt wordt! Kortom een vrolijke en leerzame voorstelling over verkeer en hoe je je veilig in het verkeer moet en kunt gedragen.