Gemeente Soest

Combinatiefunctionaris voor sportief Soest

07 januari 2011

Op sportpark de Bosstraat in Soest liggen zes sportverenigingen dicht bij elkaar. Omdat hier het grootste deel van de Soester jeugd sport, heeft de gemeente Soest besloten om juist hier een combinatiefunctionaris in te zetten.

Vanaf september hebben deze zes sportverenigingen hun krachten gebundeld in de projectgroep `Bosstraat in Beweging'(BiB). In deze groep worden SO Soest, Honk en Softbalclub de Knickerbockers, AV Pijnenburg, Tennispark de Toss, MHC Soest en Sec goed vertegenwoordigd.

De unieke samenwerking tussen deze zes sportverenigingen zit `m in de overeenkomstige visie; sterke sportverenigingen die midden in de samenleving willen staan.

Naast de invulling van hun eigen activiteiten willen deze verenigingen dat sport voor iedereen toegankelijk is. Hierbij wordt de samenwerking gezocht met elkaar, scholen en welzijnsorganisaties.

De nieuwe combinatiefunctionaris, Lisette van de Kieft, is hierbij een belangrijke spin in het web. Zij gaat zich in eerste instantie richten op de ondersteuning van de zes individuele sportverenigingen en de gezamenlijke activiteiten.

Één van de activiteiten die de projectgroep gaat organiseren is het breedtesportproject `Trainers voor de Klas'.

"Met het project Trainers voor de Klas geven échte trainers van sportverenigingen, gedurende zes weken, kennismakingslessen onder schooltijd op een aantal basisscholen in Soest. Doordat de trainers naar de scholen toe komen maken de kinderen in hun eigen vertrouwde omgeving kennis met de sporten." Vertelt Lisette van de Kieft.

"Met Trainers voor de Klas willen we de leerlingen van het basisonderwijs zoveel mogelijk stimuleren tot structurele sportdeelname en dan met name de niet actieve kinderen. "

Houd voor mee informatie over de activiteiten van de combinatiefunctionaris en de BiB de website www.sportinsoest.nl in de gaten!