Greenpeace

Greenpeace voert actie in stijl

02 januari 2011


Actievoerders van Greenpeace wensen de gasten van het Nieuwjaarsconcert van Nuon een groen 2011. ©GP/Beentjes



Amsterdam, Nederland -- Tien actievoerders van Greenpeace zijn vanavond aanwezig bij het Nieuwjaarsconcert van Nuon in het concertgebouw in Amsterdam. Gekleed in groene feestkleding wensen zij de gasten - werknemers en zakelijke relaties van Nuon - een groen 2011 zonder kolencentrales. "Niemand zit anno 2011 nog te wachten op ouderwetse kolencentrales," zegt Agnes de Rooij, campagneleider klimaat en energie. "Het is de meest vervuilende manier van energie-opwekken. Bovendien zijn deze kolencentrales niet nodig: we produceren in Nederland ruim voldoende stroom en we hebben schone alternatieven zoals zon- en windenergie om op termijn de oude centrales te vervangen. Daarom vragen we de gasten van Nuon er vanavond bij hun gastheer op aan te dringen te kiezen voor schone energie."

Nuon wil een kolencentrale bouwen in de Eemshaven, pal aan de Waddenzee. De centrale zal leiden tot een forse toename van de Nederlandse CO2-uitstoot. Bovendien zullen schadelijke stoffen die uit de kolencentrale komen het kwetsbaar Waddengebied aantasten.

Al meer dan 55.000 mensen riepen Nuon via de website stopofikzegop.nl op om af te zien van de bouw van deze kolencentrale. Ook spraken zestien hoogleraren zich onlangs uit tegen de komst van nieuwe kolencentrales in Nederland. In de afgelopen weken kwamen bovendien diverse vergunningen van de centrale onder vuur te liggen

Contact informatie

*

Marjolein Buijssen, persvoorlichter, 06 250 310 15 Agnes de Rooij, campagneleider klimaat en energie, 06 520 629 76