SGP


SGP steunt Kopten

De SGP betuigt haar steun aan de Koptisch orthodoxe kerk. SGP-voorman Kees van der Staaij hoopt aanstaande maandag met een delegatie van de SGP-Kamerfractie op bezoek te gaan bij de Koptische kerk van St. Marcus de Evangelist in Den Haag. Het bezoek is bedoeld als steuntje in de rug in moeilijke tijden en om te spreken over wat Nederland zou kunnen doen voor de Koptische christenen.

De SGPâers zullen ontvangen worden door priester Angilous f. Mikhail en enkele andere leden van de Koptische gemeenschap in Nederland/Den Haag. Daarbij zal ook het oud-raadslid W. Pijl aanwezig zijn. Pijl was bij de gemeenteraadsverkiezingen van vorig jaar lijsttrekker van Christelijk-Sociaal Den Haag/SGP. Nummer vier op die kandidatenlijst was Nasef Amin, zelf lid van de Koptische kerk.

Vlak voor het Kerstreces presenteerde de SGP een notitie over de positie van christenen en anderen die vanwege hun geloof vervolgd worden. Deze publicatie (âVergeten mensenrechtâ) is door de recente gebeurtenissen in Egypte wel heel actueel geworden. Minister Rosenthal van Buitenlandse Zaken zegde toe dat er in januari met de Tweede Kamer een apart debat komt over geloofsvervolgingen.

Het bezoek aan de Koptische kerk in Den Haag staat gepland voor 11.00 uur in de kerk aan de Van Akenstraat 19 (Benoordenhout). Tijd: 11.00 uur - ca. 12.30 uur.