Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 7 januari

Alkmaar, 07-01-2011 o 16.00 uur

Vermiste vrouw dood aangetroffen

Hoorn/Medemblik, vrijdag 7 januari

De vermiste 52-jarige Margreet Balk uit Medemblik is vrijdagmiddag rond 12.00 uur dood aangetroffen op de Maelsonstraat in Hoorn. De vrouw werd sinds 5 oktober vorig jaar vermist. Margreet werd op deze dag voor het laatst gezien door een buurvrouw, waar zij haar dochter bracht. Zij meldde toen dat zij even weg moest en vertrok met haar auto. Sindsdien ontbrak van haar elk spoor.

De auto van de 52-jarige vrouw werd vrijdagmiddag aangetroffen in een parkeergarage aan de Maelsonstraat. In het voertuig werd het lichaam van de vrouw aangetroffen. Uit onderzoek is gebleken dat zij al enige tijd was overleden. In de auto werden afscheidsbrieven gevonden.

Inbreker overlopen

Castricum, donderdag 6 januari

Een 27-jarige man uit Soest is donderdagochtend rond 11.45 uur aangehouden op de Geelvinckstraat. De politie kreeg melding van een poging tot inbraak op deze straat. Agenten troffen daar een groepje mensen aan bij een op de grond zittende man. Een bewoonster gaf aan dat de man had geprobeerd in te breken in haar woning. Een andere bewoner gaf aan dat hij dezelfde man had aangetroffen bij een inbraak in zijn huis op de dr. Leenaerstraat. De 27-jarige man werd aangehouden. In zijn jas werd gereedschap aangetroffen en spullen die waarschijnlijk van diefstal afkomstig zijn.

Heling fiets

Alkmaar, donderdag 6 januari

Een 38-jarige Alkmaarder werd donderdagmiddag rond 13.00 uur aangehouden op de Kanaaldijk. Een agent zag de man fietsen op een damesfiets waar geen beugelslot op zat, maar waar wel duidelijk een slot op had gezeten. Het framenummer van de fiets werd nagetrokken. Deze bleek gestolen te zijn. De man werd aangehouden voor heling.

Twee gewonden bij aanrijding

Noord-Scharwoude, donderdag 6 januari

Een 41-jarige automobilist en zijn 50-jarige passagier, beiden afkomstig uit Alkmaar, raakten donderdagmiddag rond 17.00 uur gewond bij een aanrijding op de Provinciale weg. Een 27-jarige automobilist uit Oudkarspel kwam uit de richting van Noord-Scharwoude en zag geen verkeer aan komen. Hij reed de weg op en kwam in aanrijding met de auto van de 41-jarige bestuurder. Het busje van de man uit Oudkarspel belandde op zijn kant. De andere auto werd aan de zijkant geraakt. De 50-jarige man en de 41-jarige bestuurder werden naar het ziekenhuis overgebracht. Beiden moesten een nacht ter observatie blijven. De 27-jarige automobilist had geen letsel.

Busje twee keer in brand

Alkmaar, vrijdag 7 januari

Een bestelbusje op de Gabriel Metsulaan stond donderdagavond en vrijdagochtend tot twee keer toe in brand. De eigenaar werd rond 23.30 uur gewaarschuwd door een buurman dat zijn voertuig in brand stond. De bestuurderstoel stond in brand. de brandweer had het vuur snel geblust. Er was sprake van brandstichting. De ruiten aan zowel de passagiers- als de bestuurderszijde waren ingegooid.

De eigenaar van het busje werd rond 02.45 uur wakker van glasgerinkel. Een raam aan de voorkant van zijn woning bleek te zijn ingegooid. Ook bleek zijn busje wederom in brand te staan. Deze keer was het voertuig niet meer te redden.

Aanhouding voor mishandeling

Alkmaar, vrijdag 7 januari

Een 36-jarige man uit Alkmaar is vrijdagochtend rond 03.45 uur aangehouden in de woning van zijn vriendin. De twee hadden onderweg naar huis een conflicht gekregen, waarna de vriendin naar haar eigen woning was gegaan. De man wilde echter nog iets hebben uit de woning en klom, toen de voruw niet open deed, door een raam naar binnen. Er ontstond een worsteling tussen de twee, waarbij de vrouw tegen de borst zou zijn geslagen. Zij werd tegen de deurpost aan geduwd. De politie kwam ter plaatse. Deze hield de man aan voor mishandeling.

Controle in voetgangersgebied

Den Helder, donderdag 6 januari

In de Spoorstraat, en enkele zijstraten hiervan, werd donderdagavond gecontroleerd. Veel buurtbewoners klaagden dat er op de koopavond veel overlast is van fietsers en bromfietsers. Vier fietsers werden bekeurd voor fietsen in het voetgangersgebied. Zes andere fietsers kregen een boete omdat zij geen verlichting voerden. Ook kreeg iemand een boete voor het niet bij zich hebben van een ID-bewijs.