KNHS

Nieuwe recreatiesporters in Ledenraad KNHS
7 januari 2011
verkiezingen vertegenwoordigers recreatiesport

ERMELO In de maand december 2010 hebben de recreatiesporters binnen de KNHS een nieuwe vertegenwoordiging in de Ledenraad gekozen. Zij hadden de keuze uit 18 kandidaten; elf van hen komen in aanmerking voor een zetel. Het resultaat van de stemming is, dat Bob van Asselt, Gerrit Geerlof, Wendy van den Barselaar, Rik Steijn, Gerrit Jan Meijer, Ron Pool, Roelof Smit, Jan Sinke, Ilse van der Waal, Hester van der Bij en Jan Janssen de nieuwe ledenraadsleden zijn.

De verkiezing was nodig omdat de afvaardiging vanuit de recreatiesport aan het einde van de statutair bepaalde zittingstermijn van drie jaar was gekomen. Wendy van den Barselaar, Rik Steijn, Ron Pool en Roelof Smit werden herkozen en Jan Sinke had in het verleden al eens zitting in de Ledenraad. Daarmee blijven kennis en ervaring binnen de afvaardiging behouden. Drie personen staan de komende drie jaar te boek als reserve voor het geval er een vacature ontstaat; het zijn Hanno Riedlin, Pieter Massee en Laura de Graaf.

De elf gekozen personen vertegenwoordigen de ruim 120.000 recreatiesporters binnen de KNHS in de Ledenraad, het hoogste besluitvormende orgaan van de KNHS. Tevens maken zij deel uit van het Recreatiesportplatform, dat gevraagd en ongevraagd het Federatiebestuur adviseert.

In totaal hebben 458 personen hun stem uitgebracht. Het was voor het eerst in de geschiedenis van de KNHS, dat de recreatiesporters hun vertegenwoordiging op deze wijze konden kiezen. Op 13 januari 2011 wordt tijdens de dan te houden ledenraadsvergadering afscheid genomen van de zittende leden; de nieuwe ledenraadsleden zijn vanaf 14 januari a.s. in functie.