Deelgemeente Charlois Rotterdam

Kinderraad benoemt bestuurder tot ambassadeur

Meneer de Baan wilt u alstublieft ambassadeur worden van Kindercampus Pendrecht en er samen met ons voor zorgen dat Pendrecht een plek is waar kinderen graag opgroeien en blijven? zo luidde de vraag van 11 kinderen eind vorig jaar. De kinderen zijn lid van de kinderraad van de Kindercampus Pendrecht. Zij schreven de portefeuillehouder een brief. De Baan twijfelde geen moment, en daarom benoemen de kinderen hem op maandag 10 januari officieel tot ambassadeur.

De kinderraad van de Kindercampus Pendrecht behartigt de belangen van de kinderen binnen de Kindercampus. De kinderraad bestaat uit kinderen die op één van de basisscholen in Pendrecht zitten. De Kindercampus zorgt er voor dat de kinderen in Pendrecht hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen. De partners binnen de Kindercampus creëren met elkaar een kindvriendelijke en veilige omgeving. De bedoeling van het ambassadeurschap is het behartigen van de belangen van de Kindercampus op deelgemeentelijk en gemeentelijk niveau.

Ondertekening convenant

Maandag ondertekent portefeuillehouder de Baan met partners het Convenant Kindercampus Pendrecht. De partners zijn Basisschool de Hoeksteen, Catalpa, Stichting Charlois Welzijn, Basisschool de Koppeling, Kinder Service Hotels, de Beatrixschool, Basisschool over de Slinge, Woonstad Rotterdam en Thuis Op Straat.

In het convenant bevestigen de verschillende partijen de onderlinge samenwerking en maken zij afspraken over de voortgang van deze samenwerking en de diverse verantwoordelijkheden die zij afzonderlijk hebben.