Landstede

Drukbezochte partnerbijeenkomst Dolfinarium

Bijna honderd relaties en Landstede collega's bezochten de partnerbijeenkomst in het Dolfinarium in Harderwijk. Na een introductie 'onder water' naast de dolfijnen, verzorgde dolfijnentrainer Bé Kikkert een interessante rondleiding over het park, inclusief een demonstratie met zeeleeuwen- en dolfijnentrainingen. Het thema van de partnerbijeenkomst was 'communicatie en motivatie'. Tijdens de trainingen werd op ludieke wijze de vergelijking gemaakt met situaties in het bedrijfsleven.

Na enkele interviews met mbo-studenten, die vanuit Landstede bij het Dolfinarium werken, volgende een inleiding door Jan Kroon, directeur van TalentStad in Zwolle, over het imago van het vmbo en het bieden van een uitdagende leeromgeving. Ook hier werd ingegaan op hoe het motiveren van mensen, in dit geval de eigen medewerkers en de leerlingen.

Slotspreker was Prof. Anne van der Meiden. In een boeiend en humoristisch verhaal maakt hij korte metten met de gedachte dat mensen te motiveren zijn en dat je gemakkelijk een boodschap kunt overbrengen. Communiceren is moeilijk door alle mogelijke ruis die zich kan voordoen op weg van de zender naar de ontvanger.

Tijdens de bijeenkomst werd volop van de gelegenheid gebruik gemaakt om met relaties bij te praten en ervaringen rondom partnerschappen uit te wisselen. Middagvoorzitter was Jaap Streefkerk, programmamanager voor het Dolfinarium en Walibi.

Landstede organiseert elk half jaar een dergelijke bijeenkomst. Doel is kennisdeling ten behoeve van een nog betere invulling van onze partnerschappen. Ander doel is relatiebeheer van Landstedecollega's (directieleden, programmamanagers en projectteamcoördinatoren) met alle externe relaties vanuit de partnerschappen.