AGF Innovatieprijs 2011 voor Eosta en Volkert Engelsman Man vh Jaar 2010

07/01/2011 17:18

PR Newswire

WADDINXVEEN, Nederland, January 7, 2011 /PRNewswire/ -- Eosta, handelsbedrijf in biologische groenten en fruit, is de overall winnaar van de AGF Innovatieprijs 2011 in de categorie Bedrijfsstrategie. Eosta ontvangt de prijs voor de consistente wijze waarop het bedrijf duurzaamheid heeft doorgevoerd in haar bedrijfsstrategie. Volkert Engelsman, directeur van Eosta, is daarnaast uitgeroepen tot AGF Man van het Jaar 2010. Deze dubbele erkenning vanuit de sector kreeg Eosta op 6 januari jl. na afloop van Hét AGF Debat in het Zalmhuis in Rotterdam. Juryvoorzitter Cees den Hollander, tevens voorzitter van Frugi Venta, overhandigde de prijzen.

(Photo: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20110107/429714 )

De jury van de AGF Innovatieprijs 2011 waardeert Eosta vanwege de uitstekende inspanningen om de teler zichtbaar te maken op ieder product en noemde de wijze waarop Eosta dit doet uniek en zeer sterk. "We voelen ons zeer vereerd met deze onderscheiding", aldus Volkert Engelsman. De kernwaarden van Eosta zijn authenciteit, transparant en duurzaam. Dit uit zich niet alleen in de producten en relaties met klanten en leveranciers, maar is ook terug te vinden in de transparante kantooromgeving en het personeelsbeleid van Eosta. "Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van onze filosofie. Dat geldt voor onze relaties met klanten, met leveranciers en in de manier waarop we omgaan met personeel."

Commercieel directeur Gert Kögeler verwoordde dat als volgt: "Eosta heeft een sterke groei doorgemaakt en is goed vertegenwoordigd in diverse landen en segmenten zoals natuurvoedingswinkels en supermarkten. Die groei is het bewijs dat onze bedrijfsstrategie goed is."

Marketing- en Communicatiemanager Michaël Wilde vult aan dat Eosta regelmatig wordt uitgenodigd door supermarkten om mee te denken over het ontwikkelen van duurzaamheidsprogramma's voor hun bedrijf. "Ook dat is een teken dat we op de goede weg zijn."

Enkele minuten na het winnen van de AGF Innovatieprijs 2011 werd Volkert Engelsman, directeur van Eosta, benoemd tot AGF Man van het Jaar 2010. Hij is de drijvende kracht achter Eosta. Met het concept Nature & More heeft Eosta de mens achter de producten bereikbaar gemaakt voor de consument. Volgens de jury: "Volkert Engelsman is een man van duurzame relaties met zijn klanten, leveranciers en medewerkers. Hij streeft complete transparantie na en wil consumenten inzage geven in de herkomst van producten, maar ook de wijze waarop deze worden geproduceerd in ecologisch en sociaal opzicht. Eosta en Volkert Engelsman hebben hiermee een voorbeeldfunctie voor andere bedrijven in de hele agf-sector". Volkert Engelsman benadrukt met klem dat dit vooral de verdienste is van het totale team van 75 medewerkers, dat weet waar het om gaat en met elkaar de klus klaart.

AGF Innovatieprijs en Man vh Jaar

De jury van de AGF Innovatieprijs is een vertegenwoordiging van het college AGF MV vh Jaar. Jaarlijks aan het einde van het jaar wordt een AGF MV vh Jaar benoemd. Tot 1 januari 2010 gebeurde dit door de redactie van Vakblad Agf. Met het verdwijnen van dit vakblad is een nieuwe constructie ontstaan. Het secretariaat van de AGF Innovatieprijs wordt uitgevoerd door Frugi Venta. Het college MV vh Jaar draagt kandidaten voor, voor de titel MV vh Jaar. De beslissing wordt genomen door Cees den Hollander - voorzitter college MV vh Jaar, Roger Abbenhuijs - hoofdredacteur Groenten & Fruit, Pieter Boekhout - agf.nl en Wilma van den Oever - secretariaat MV vh Jaar.

Andere winnaars van de AGF Innovatieprijs 2011 zijn Sensational Flavours van Rijk Zwaan in de categorie Marketing & Concepten en het project Fresh Corridor in de categorie Techniek & Logistiek.

http://www.eosta.com, http://www.natureandmore.com

Eosta BV

CONTACT: Neem voor meer informatie contact op met: EOSTA BV, VolkertEngelsman of Michaël Wilde, P.O. Box 348, 2740 AH Waddinxveen, Tel.+31-(0)180-635500, Fax +31-(0)180-638343






-