Politie Zuid-Holland-Zuid

Achtervolging na inbraak leidt tot aanhouding verdachte en zoekactie naar bijrijder

Hoornaar, 07-01-2011

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 7 januari na een achtervolging een 18-jarige man uit Den Haag aangehouden op verdenking van inbraak in een supermarkt aan het Dirk IV plein. Een andere verdachte ontsprong de dans.
Omstreeks 03.00 uur kreeg de politie de melding dat er werd ingebroken. Omdat agenten zeer dicht in de buurt waren, zagen ze nog net een Ford Ka wegrijden en zetten de achtervolging in. Deze liep via de Muisbroekseweg naar de rotonde van de N216 waar de bestuurder zich vast reed in de modder tegen een bord op de Neerpoldersweg. De inzittenden probeerden direct weg te komen door over het ijs van een sloot te springen. Dit lukte de man maar gedeeltelijk waarbij de agenten hem half in het water konden vastpakken en aanhouden. De bijrijder ontkwam door het op een lopen te zetten in de richting van Giessenburg.
Direct zetten andere politie-eenheden het gebied af en werd een politiehond met begeleider en een helikopter ingezet om de locatie af te zoeken. Omdat de praktijk uitwijst dat een verdachte zich nog enige tijd in het gebied kan begeven, stuurde de politie omstreeks 06.00 uur vanmorgen nog een SMS-Alert met het signalement van de man. Deze zoektocht heeft tot nu toe nog niets opgeleverd. Mensen die deze man hebben gezien, worden verzocht zich te melden bij de politie. Het signalement luidt als volgt: jonge man, Noord-Afrikaans uiterlijk, droeg een lichte spijkerbroek. De zaak is in onderzoek, de auto is daarvoor ook in beslaggenomen. Hierin werd een grote hoeveelheid sigaretten aangetroffen. De eigenaar van de supermarkt doet aangifte van de inbraak.