Ingezonden persbericht


Persbericht onder embargo tot vrijdagavond 7 januari 2011, 20.30 uur

Bits of Freedom 'Liberaal van het Jaar'
Erkenning voor belang van internetvrijheid

Bits of Freedom is door de JOVD, de liberale jongerenorganisatie, uitgeroepen tot Liberaal van het Jaar. Daarmee is voor het eerst in de geschiedenis van de Liberaal van het Jaar dat een organisatie de prijs in ontvangst mag nemen. De JOVD roemt Bits of Freedom vanwege hun jarenlange inzet voor digitale burgerrechten en een vrij en open internet.

Opgedragen aan iedereen die opkomt voor internetvrijheid in Nederland "We zijn er trots op dat nu de beweging Bits of Freedom is uitverkoren." aldus woordvoerder Daphne van der Kroft. "De prijs onderstreept onze overtuiging dat communicatievrijheid en privacy onmisbaar zijn voor individuele ontplooiing, voor innovatie en voor onze democratie. We dragen de prijs op aan iedereen die met ons meedoet om voor die grondrechten op te komen."

Over de prijs
De 'Liberaal van het Jaar' prijs wordt elk jaar door de JOVD uitgereikt aan een politicus, wetenschapper of ander maatschappelijk betrokken persoon of organisatie voor zijn of haar inzet voor het verspreiden van liberale waarden en ideeën. De prijs werd eerder uitgereikt aan onder andere Hans Teeuwen, Neelie Kroes, Sophie in 't Veld en Femke Halsema.

Over Bits of Freedom
Bits of Freedom komt op voor vrijheid en privacy op internet. Deze grondrechten zijn onmisbaar voor de zelfontplooiing van het individu, innovatie in het bedrijfsleven en de democratische rechtsstaat. Maar het internet zoals we dat kennen is in gevaar. Persoonlijke gegevens worden opgeslagen en geanalyseerd. Internetverkeer wordt afgeknepen en geblokkeerd. Bits of Freedom zorgt ervoor dat iedere burger zelf bepaalt wat hij met zijn internet doet.

----------
Noot voor de redactie (