Skype gaat Qik overnemen

Meer videomogelijkheden voor allerhande toestellen dankzij de combinatie van beide bedrijven

LUXEMBURG--(BUSINESS WIRE)-- 20110107 --

Skype heeft vandaag aangekondigd een definitieve overeenkomst te hebben gesloten voor de overname van Qik. Qik is de leverancier van mobiele videosoftware en -diensten dat personen in staat stelt om geweldige momenten van waar ook op video vast te leggen, onmiddellijk te delen en te bewaren. Qik heeft 60 werknemers in dienst en haar hoofdkantoor is gevestigd in Redwood City in de staat Californië. Het bedrijf heeft ook een kantoor in Moskou, Rusland. Verwacht wordt dat de transactie in januari 2011 wordt afgerond. De voorwaarden van de overname zullen niet worden bekendgemaakt.

Qik is in 2006 opgericht en biedt vernieuwende en flexibele oplossingen om video op te nemen en met wie ook te delen op allerhande mobiele toestellen, internet en pc-platformen. Video's kunnen in real-time worden gedeeld of worden opgeslagen, zodat uw momenten later kunnen worden bekeken. Met Qik is messaging, delen en archiveren van video's mogelijk. Qik is beschikbaar op meer dan 200 soorten mobiele telefoons, via de platformen van Android, iPhone, Symbian, Blackberry en Windows Mobile. De applicatie is reeds geïnstalleerd op allerhande mobiele handsets op basis van samenwerkingsverbanden met de grote producenten en verkopers van handsets.

Een gemeenschappelijk doel van Skype en Qik is de verrijking van communicatie en het delen van informatie met video via elk type toestel. De overname van Qik zal Skype helpen sneller een toonaangevende positie te verkrijgen in video door de toevoeging van mogelijkheden voor opnemen, delen en opslaan aan de productenportefeuille van Skype. Met deze overname zal Skype tevens optimaal kunnen gebruik maken van de technische kennis achter Smart Streaming™, de technologie van Qik die videotransmissie over draadloze netwerken optimaliseert.

“Het Qik-team heeft uitzonderlijke video-ervaringen geleverd voor de mobiele partners en miljoenen eindgebruikers via allerhande toestellen,” aldus Tony Bates, CEO van Skype. "Geschat wordt dat de software van Skype wordt gebruikt voor 25 procent van de internationale langeafstands belminuten met spraak ter wereld1. Ongeveer 40 procent van deze Skype-naar-Skype-gesprekken gebeurt met video. De diepgaande engineeringcapaciteit en sterke mobiele relaties van Qik zullen een indrukwekkende en complementaire toevoeging vormen voor Skype.”

Skype en Qik zullen zich tesamen richten op rijkere en meer geïntegreerde oplossingen voor mensen overal ter wereld om hun ervaringen in real-time te delen met video over verschillende platforms, en om deze momenten op te slaan, zodat ze later kunnen worden bekeken.

"Qik heeft zeer hard gewerkt aan oplossingen voor complexe problemen, waarmee miljoenen mensen nu dagelijks hun voordeel kunnen doen om hun leven te delen met de mensen die voor hen het belangrijkst zijn,” aldus Vijay Tella, CEO van Qik. “Onderdeel worden van Skype zal het Qik-team de mogelijkheid bieden om samen te werken met het getalenteerde Skype-team aan de ontwikkeling van nieuwe en innovatieve producten voor onze klanten en partners."

Over Skype

Skype is hét communicatieplatform en heeft tot doel alle barrières voor communicatie in de wereld neer te halen. Met een toestel aangesloten op internet kunnen families, vrienden en collega's elkaar ontmoeten met gratis messaging, voice en video. Zij kunnen ook zeer goedkoop vaste nummers of mobiele telefoons vrijwel overal ter wereld bellen. Skype heeft onlangs videobellen in groep geïntroduceerd. Met deze toepassing kunnen groepen van meer dan twee personen dingen doen met elkaar als ze niet bij elkaar zijn. Skype is in 2003 opgericht en is gevestigd in Luxemburg. Skype kan gratis worden gedownload op computers, mobiele telefoons en andere verbonden toestellen op www.skype.com.

Voor nieuws en updates van Skype op Skype-blog: blogs.skype.com Twitter: twitter.com/skype of Facebook: www.facebook.com/skype.

Toegang tot een breedbandinternetverbinding is vereist. Skype is geen vervanging voor een traditionele telefoondienst en kan niet worden gebruikt in dringende en noodgevallen.

Skype, gerelateerde handelsmerken en logo's en het S-symbool zijn handelsmerken van Skype Limited.

Qik

Qik is toonaangevend in mobiele video en stelt gebruikers van smartphones overal ter wereld in staat om bijzondere en spontane levensmomenten vast te leggen en onmiddellijk te delen met vrienden, familie en aanhangers. De uitgebreide oplossing van Qik is een antwoord op alle behoeften inzake video van de consument, met videobellen, delen van video, videomessaging en de mogelijkheid video's te synchroniseren en op te slaan op internet en een pc. Qik is beschikbaar op meer dan 200 soorten mobiele telefoons met de platformen van Android, iPhone, Symbian, Blackberry en Windows Mobile. Het hoofdkantoor van Qik is gevestigd in Redwood City in de staat California en het bedrijf heeft ook een kantoor in Moskou in Rusland.

1 2010 TeleGeography Research verschenen op 6 januari 2011; * 24,7% equivalent van internationale gesprekken op een gewone telefoonlijn en internationale Skype-naar-Skype-belminuten.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Mediacontactpersonen bij Skype:
Brian O’Shaughnessy, +352 621 259 510 (mobiel)
Brian.osh@skype.net
of
Jennifer Caukin, +1-408-414-7394 (online Skypenummer)

Jennifer.caukin@skype.net