Ingezonden persbericht


HUMAN

Vrijdag 7 januari 2011

Radio 5 & www.obalive.nl
19.00-20.00 uur

Radiotalkshow over cultuur, politiek, wetenschap en moraal

Rechtstreeks met publiek vanuit de Openbare Bibliotheek Amsterdam

Presentatie: Theodor Holman

Hoofdgast is terrorisme-expert Beatrice de Graaf over de rechtsstaat. Beatrice de Graaf wijst ons op de gevolgen van de focus op veiligheid in maatschappij en politiek. Wetten die bedoeld waren om terrorismebestrijding te faciliteren, worden gebruikt om gegevens over steeds meer onschuldige burgers op te slaan. De nieuwe voetbalwet geeft burgemeesters de mogelijkheid om al bij voorbaat allerlei voetbalfans als veiligheidsrisico uit een bepaald gebied te weren, zonder dat zij zich al strafbaar hebben gemaakt. Is onze rechtsstaat in gevaar?

Max Pam met zijn rubriek 'Ketter en Geest'.

Berichten uit het nieuws die voor goddelozen van belang zijn, over geloof en bijgeloof.

Rondetafelgesprek over actualiteiten o.l.v. Theodor Holman met Nausicaa Marbe, columniste van de Volkskrant en Marc Chavannes, politiek columnist van NRC Handelsblad. Vooruitblik op 2011: wat gaan we merken van de nieuwe politieke verhoudingen? Wat verandert er en wat is de speelruimte van de oppositie? Is er nog ruimte voor idealen in Nederland? En n.a.v. het interview met de hoofdgast: in hoeverre kan je in Nederland van mening verschillen over de rechtsstaat?

OBA Live
is een rechtstreekse uitzending met publiek vanuit de Openbare Bibliotheek in Amsterdam. Online te bekijken www.obalive.nl (live en on demand)