Smeltwater niet altijd verzekerd


Roosendaal, 20110107 -- De winter is nog lang niet afgelopen, maar Nederland heeft de afgelopen maanden al een flink pak sneeuw te verwerken gekregen. Door de hogere temperaturen hebben veel inwoners van Limburg nu last van het smeltwater.

Of schade door smeltwater verzekerd is hangt af van de soort woonhuisverzekering die je hebt afgesloten. Net als bij een autoverzekering komt een woonhuisverzekering in  verschillende soorten dekkingen. De meesten mensen zijn zich hier echter niet van bewust.

Dekking tegen binnendringend (smelt)water

Binnendringend smeltwater is verzekerd vanaf de dekking UGV+. Zegt die term je niets, wees gerust. Tegenwoordig bevatten de meeste woonhuisverzekeringen de meest uitgebreide dekking (All Risks) maar het is aan te raden om te controleren welke woonhuisverzekering dekking er op je polis staat.  Zeker als je polis al wat langer loopt.

Reparatiekosten

Smeltwater veroorzaakt veel problemen voor afvoeren, dakgoten en afvoerpijpen. Schade hieraan wordt echter niet vergoed. Verzekeraars menen dat dit onder de onderhoudskosten van de woning valt. De schade als gevolg van een verstopte afvoer is wel verzekerd.

Overstroming

Verzekeraars maken overigens wel onderscheid tussen binnendringend smeltwater en overstromingen. Op het moment dat er schade aan je woning ontstaat door een rivier die buiten zijn oevers treedt vanwege een grote hoeveelheid smeltwater is dit niet verzekerd.

Vroeger waren reguliere overstromingen ook verzekerd, maar sinds de watersnoodramp in 1953 hebben de verzekeraars massaal deze dekking verwijderd van de polis.


Woonhuisverzekering.nl