Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Soestvrijstaal voorspoedig het nieuwe jaar in!

Om het nieuwe jaar goed in te luiden barst Soestvrijstaal los op 7 januari in Artishock met een bruisend programma! Van 20:00uur tot 00:30 is er muziek van house DJ Artez, indie-rock DJ APV, popband The Muffin Man, rockband Silver en singer-songwriters Noémie en Mirthe. Het kunstzinnige duo Josine Vermei en Janneke de Laat gaat live aan de slag met illustraties en creaties.

De optredens op Soestvrijstaal worden verzorgd door jong talent uit Soest en omstreken. Sommige van hen nemen deel aan coachingstrajecten die zowel voor als achter de schermen plaats vinden. Hierbij wordt jong creatief en artistiek talent uit Soest gekoppeld aan ervaren artiesten, die hen coacht op diverse gebieden zoals performance, techniek.

Verschillende coachingstrajecten zijn inmiddels gestart, waaronder de beatmatching-coaching voor DJ Mr. Blonde en ontwerpcoaching voor Ramin. Wat hij opsteekt tijdens zijn coaching kan hij gelijk toepassen bij het ontwerpen van een Soestvrijstaal T-shirt. Woodstock en The Everlasting krijgen bandcoaching op gebied van techniek en performance en rapper Ravey leert de basisvaardigheden van rap, zodat hij deel kan uitmaken van jongereninitiatief 2Xpress uit Soesterberg.

Achter de schermen wordt het jongerenteam opgeleid, als actief onderdeel van de Soestvrijstaal organisatie. Zij ondersteunen op gebied van programmering, talentscouting, PR, productie en projectleiderschap. Gaandeweg krijgen zij steeds meer verantwoordelijkheden en verschuift hun rol van ondersteunend naar het zelf vormgeven en organiseren van Soestvrijstaal.

Soestvrijstaal genomineerd voor Cultuurprijs Soest! Vrijdagavond 28 januari 2011 wordt de Cultuurprijs 2010 wordt uitgereikt door de wethouder van Cultuur, mevrouw Rosan Coppes. Jaarlijks wordt deze prijs uitgereikt aan een persoon of instelling die zich op bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de cultuur of het culturele leven in Soest. De winnaar ontvangt een bedrag van EUR 1.500,- en een glasplastiek van Bert Grotjohann. Naast Soestvrijstaal zijn ook JJ & de Bietelettes en de Historische vereniging Soest/Soesterberg genomineerd.

Meer informatie
Soestvrijstaal is een project van het Kaasschaafcollectief en wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Soest, Provincie Utrecht, Vrede van Utrecht, kfHein fonds en VSBfonds. Samenwerkingspartners zijn onder andere No Name Events, MPP, IDEA uit Soest, Born Digital en Kunstbende Landelijk. Zie www.soestvrijstaal.nl voor meer informatie.