Politie Twente

Twee verdachten straatroof aangehouden Almelo
Politie Twente heeft dankzij alerte getuigen, twee verdachten van straatroof kunnen aanhouden. Beide verdachten, twee Almeloërs van 19 jaar zijn voor onderzoek in verzekering gesteld.

Op maandag 3 januari omstreeks 19.45 uur wacht een 19-jarige man uit Beerzerveld op het NS station in Almelo op zijn trein. Plotseling wordt hij aangesproken door een voor hem onbekende man. Onderbedreiging van een mes wordt hij gedwongen geld te pinnen en dit te overhandigen aan de man. Hoewel de politie op basis van het door het slachtoffer gegeven signalement van de dader, direct een onderzoek start, kan de verdachte niet worden aangehouden.

Dinsdagavond 4 januari omstreeks 22.30 uur fietst een 16-jarige Almeloër over de Grotestraat. Ter hoogte van de shoarmazaak wordt hij van zijn fiets geduwd door twee voor hem onbekende mannen. Zij eisen geld. Als het slachtoffer aangeeft dit niet te hebben pakken zij zijn mobiel er gaan er van door. Samen met twee getuigen gaat het slachtoffer achter de daders aan en ter hoogte van de parkeergarage kan één verdachte aangehouden worden. Het blijkt een 19-jarige Almeloër te zijn. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Het slachtoffer en de getuigen geven een goed signalement van de tweede verdachte. Uit onderzoek en op basis van goede signalementen, komt een eveneens 19-jarige Almeloër naar voren als mogelijk tweede verdachte. Deze 19-jarige is woensdag 5 januari ook aangehouden en in verzekering gegaan. Hij wordt verdacht van beide berovingen. (2011001082/0744)


-----------------------
26 november 2010
Chantal Westerhof / Marije Versteeg: 053-4555588

07 januari 2011
Rosita de Vries: 053-4555588


---- --