Politie Zeeland


---

030-2011 Verkeersongeval bij Sint Jansteen
Op de kruising Verrekijker/N290 bij Sint Jansteen vond vrijdagochtend een verkeersongeval plaats.
Een 72-jarige automobilist uit Wuppertal (D) reed over de N290, komende uit de richting van Kapellebrug. Op de kruising met de Verrekijker reed de man door het rode verkeerslicht en reed een auto aan die uit de richting van Hulst kwam. Deze auto werd bestuurd door een 60-jarige man uit de gemeente Hulst. Deze man liep wat snijwondjes en schrammen op. Hij werd door het ambulancepersoneel geholpen. Beide auto's raakten zwaar beschadigd.

031-2011 Autoruit van rijdende auto vernield, Middelburg
Op de Nieuwe Vlissingseweg in Middelburg is vrijdag rond 15.45 uur de zijruit van een daar rijdende auto vernield.
De bestuurster, een 30-jarige vrouw uit de gemeente Veere, reed met twee kleine kinderen in haar auto, vanuit Vlissingen in de richting van Middelburg. In het gedeelte tussen de Vrijburgstraat en de Bedrijfsweg zag zij twee jongens op de dijk van het Jaagpad lopen. Terwijl zij langs deze jongens reed hoorde zij een klap en begon een van de kinderen te huilen. De vrouw zag vervolgens dat er glas over de kinderen en op de achterbank lag en dat er in de zijruit een groot gat zat. Er raakte gelukkig niemand gewond.
Mogelijk heeft een van de twee jongens, die beiden een donkere jas droegen, de steen gegooid en de ruit vernield. Daarom is de politie op zoek naar getuigen. Mensen die iets hebben gezien worden verzocht contact op te nemen met het politiebureau in Middelburg of te bellen naar 0900-8844.


032-2011 Bedreiging en mishandeling, Terneuzen
Vrijdagmiddag werd op de Stationsweg in Terneuzen een 25-jarige Terneuzense man aangehouden wegens bedreiging en mishandeling.
De man wordt ervan verdacht op zijn woonadres, elders in Terneuzen, regelmatig zijn 24-jarige partner woordelijk en met meubilair bedreigd te hebben en haar tevens te hebben gestompt.

033-2011 Softdrugs, Oostburg
Op de Commerswerveweg in Oostburg werden vrijdagmiddag drie 20-jarige Belgen uit Brugge, Dutzele en Sint-Andries aangehouden.
De politie zag de auto, met daarin de drie Belgen rijden over de Commerswerveweg. Eén van de koplampen was defect en de automobilist kreeg een stopteken. Controle wees uit dat beide inzittenden elk 5 gripzakjes hennep bij zich hadden (ca. 24 gram).

Hierop werden beiden aangehouden, de bestuurder werd aangehouden voor het ter beschikking stellen van zijn voertuig voor de uitvoer van de hennep. De mannen deden afstand van de hennep; ze kregen alledrie een boete van vierhonderd euro.