Gemeente Leudal


Nieuws

Stand van zaken hoogwater Maas dd. 07-01-2011, 19.30 uur

De hulpdiensten in de Veiligheidsregio Limburg-Noord zijn vanavond in overleg bijeen geweest. Dit om de gevolgen van de stijging van de Maas en de sloten en beken in de regio te bespreken. Vanwege de verwachte snelle stijging van de Maas in de komende uren, worden eigenaren van vee dat aanwezig is in de winterbedding van de Maas dringend verzocht om deze dieren zo spoedig mogelijk te verwijderen.

Rijkswaterstaat volgt de stijging van de Maas nauwlettend. Dit geldt ook voor de Waterschappen (Peel & Maas / Roer & Overmaas) die in onze regio actief zijn. Alle maatregelen die nodig zijn voor bescherming tegen een afvoer van maximaal 2.000 m3/seconde zijn genomen. Ondermeer de demontabele kademuren zijn waar nodig geplaatst en pompen zijn geplaatst.

De piekafvoer wordt zaterdagavond in Venlo verwacht. Indien mocht blijken dat de afvoer hoger wordt dan nu verwacht, zullen aanvullende maatregelen voor de bescherming worden getroffen. Daartoe is dan zaterdag overdag nog voldoende tijd. De waterschappen geven aan dat een waterafvoer tot 2.500 m3/seconde met de beschikbare middelen kan worden opgevangen.

Omdat de situatie per Maasgemeenten in onze Veiligheidsregio kan verschillen loopt de berichtgeving aan de inwoners van deze gemeenten via de gemeenten zelf. Via de gemeentelijke websites kunt u meer informatie en/of een informatienummer terugvinden.

Morgen komen de hulpdiensten om 11:00 uur wederom bijeen om de actuele situatie en verwachtingen te bespreken.