Politie Twente

Fietsverlichtingcontrole
Borne
De politie heeft tijdens een fietsverlichtingcontrole in Borne op vrijdag 7 januari 13 processen-verbaal uitgeschreven. Gecontroleerd werd in het centrum van Borne tussen 19.00 uur en 20.45 uur. 13 fietsers kregen een proces-verbaal voor het niet (juist) voeren van fietsverlichting. (2011002003)

Man aangehouden
Enschede
Donderdag 6 januari werd omstreeks 13.30 uur bij een woning aan de Noordergrensweg in Enschede aangebeld. De vrouw durfde de deur niet te openen omdat ze het niet vertrouwde. Gelijk zag zij dat achter haar woning ook een man liep en weer weg ging. Hierop heeft zij de politie ingeschakeld. De vrouw gaf een beschrijving van de mannen door, waarna de politie de auto met de mannen op de Bergweg kon staande houden. Bij navraag bleek dat de auto op last van de Douane in beslag kon worden genomen. Een inzittende bleek een openstaande boete van meer dan 10.000,- euro of 200 dagen gevangenisstraf open te hebben staan en is in verzekering gesteld. In de auto werd ook inbrekerswerktuig aangetroffen. De politie doet verder onderzoek. (2011001575)

Huisverbod uitgereikt

Enschede

Een 39-jarige man uit Enschede heeft vrijdag 7 januari een huisverbod opgelegd gekregen in verband met huiselijk geweld. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn 36-jarige echtgenote. (2011001716)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuis geplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuis geplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl

Rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed van alcohol Hengelo
Een 24-jarige automobilist uit Hengelo raakte zaterdag 8 januari zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Zaterdagmorgen 8 januari omstreeks 03.00 uur zagen surveillerende agenten, op de Marktstraat in Hengelo, een automobilist rijden. Deze negeerde een daar geldende geslotenverklaring. De automobilist werd staande gehouden. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 24-jarige man uit Hengelo, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau lukte niet waarna een bloedproef werd afgenomen. Op het politiebureau vond de man het noodzakelijk de agenten te beledigen. De man had geen legitimatiebewijs bij zich. Het rijbewijs is ingevorderd. De man krijgt ook een proces-verbaal voor het rijden in een gesloten verklaring en het niet kunnen tonen van een geldig legitimatiebewijs. (2011001703)

Dronken automobiliste zonder rijbewijs Oldenzaal
Een 50-jarige automobiliste uit Oldenzaal werd zaterdag 8 januari aangehouden, omdat zij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Zaterdag 8 januari omstreeks 02.00 uur controleerden surveillerende agenten, op de Kleibultweg in Oldenzaal, een automobiliste. Omdat het vermoeden bestond dat de automobiliste, een 50-jarige vrouw uit Oldenzaal, veel alcohol genuttigd had, werd de vrouw voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau lukte niet en een bloedproef werd geweigerd. De automobiliste was niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Proces-verbaal zal tegen de vrouw worden opgemaakt. (2011001703)

Inbreker aangehouden
Almelo
Een 34-jarige Oldenzaler werd zaterdag 8 januari aangehouden omdat hij had ingebroken in een pand aan de Wierdensestraat in Almelo. De politie kreeg omstreeks 06.00 uur een inbraakalarm en ging direct ter plaatse. Bij het pand troffen ze een 34-jarige Oldenzaler aan die vertelde dat hij op zoek was naar een slaapplek. Een getuige bevestigde dat de 34-jarige man het pand binnen is geweest. De 34-jarige is aangehouden en ingesloten op het politiebureau. (2011002067)

16-jarige aangehouden voor diefstal uit kleedkamer Enschede
Een 16-jarige jongen uit Enschede werd vrijdag 7 januari aangehouden, omdat hij verdacht wordt van diefstal uit een kleedkamer van een gymzaal aan de Wethouder Beverstraat in Enschede. Tijdens een gymles werden diverse goederen gestolen uit de kleedkamer. De politie startte een onderzoek. Uit politieonderzoek kreeg de politie het vermoeden dat de 16-jarige oud-scholier verantwoordelijk is voor de diefstal. Hij bekende een deel van de diefstal en is aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2011001890)

Inbreker op heterdaad betrapt

Enschede
Een 36-jarige man uit Nieuwegein werd vrijdag 7 januari aangehouden, omdat hij op heterdaad werd betrapt tijdens een inbraak in een woning aan de Wederiklaan in Enschede.

Vrijdagmiddag 7 januari omstreeks 13.15 uur zagen oplettende getuigen twee mannen over een schutting klimmen van een woning aan de Wederiklaan in Enschede. De politie werd direct ingeschakeld en troffen twee mannen in de tuin aan. Een van de mannen wist te ontkomen. De politie kon een 36-jarige man uit Nieuwegein aanhouden. In de woning bleek te zijn ingebroken. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De politie doet verder onderzoek naar de tweede verdachte. (2011001871)

Inbreker op heterdaad betrapt

Almelo
Een 37-jarige man uit Almelo werd op zaterdag 8 januari aangehouden, omdat hij op heterdaad werd betrapt tijdens een inbraak in een winkel aan de Pijlkruidstraat in Almelo.

In de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 januari zag omstreeks 01.30 uur een oplettende getuige een onbekende man inbreken in een winkel aan de Pijlkruidstraat in Almelo en schakelde direct de politie in. De politie trof een 37-jarige Almeloër aan bij de winkel. Bij het zien van de politie heeft de inbreker zijn inbrekerswerktuig in de naastgelegen bosjes gegooid. Met inzet van een politiehond werden deze goederen direct aangetroffen. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2011002023)

Drie gewonden bij aanrijding
Hengelo
Een 25-jarige man uit Deventer en 26-jarige man uit Haaksbergen en een 19-jarige vrouw uit Almere raakten zaterdag 8 januari gewond bij een aanrijding in Hengelo.

Zaterdagmorgen 8 januari omstreeks 04.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de kruising Haaksbergerstraat / Platinastraat in Hengelo. Een 37-jarige vrachtwagenchauffeur uit Wadenoijen reed door het groene verkeerslicht op de kruising. Midden op de kruising kwam deze in aanrijding met een bestelauto. De bestuurder van de bestelauto reed vermoedelijk door het rode verkeerslicht. De drie inzittenden van de bestelbus raakten gewond en werden met een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Vermoedelijk zat de 19-jarige vrouw tijdens het rijden op de schoot van de 25-jarige bijrijder. Bij navraag bleek dat het rijbewijs van de 26-jarige automobilist uit Haaksbergen eerder ongeldig verklaard was. Proces-verbaal zal worden opgemaakt. (2011002047)

Fietser gewond bij aanrijding met automobilist Borne
Een 23-jarige fietser uit Borne raakte vrijdag 7 januari gewond bij een aanrijding in Borne.

Vrijdag 7 januari omstreeks 20.20 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de kruising Stationsstraat / Europastraat in Borne. Een 20-jarige automobilist uit Hengelo kwam van de Parallelweg in Borne. Op de kruising verleende de automobiliste geen voorrang aan een 23-jarige fietser die over de Stationsstraat fietste. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De 23-jarige kwam met de fiets op de motorkap terecht en raakte gewond. Hij werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis over gebracht. (2011001980)

Automobilist gewond bij aanrijding Enschede
Een 64-jarige automobilist uit Enschede raakte vrijdag 7 januari gewond bij een aanrijding in Enschede.

Vrijdag 7 januari omstreeks 13.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Oude Deventerweg in Enschede. Een 57-jarige automobilist uit Enschede reed over de Bergweg en wilde de Oude Deventerweg over steken. Hierbij zag hij een 64-jarige automobilist uit Enschede over het hoofd. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De 64-jarige raakte gewond bij de aanrijding. Hij werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2011001879)

Twee jonge drugsdealers aangehouden Enschede
Een 15-jarige en een 16-jarige jongen, beiden woonachtig in Enschede, werden vrijdag 7 januari omstreeks 15.50 uur aangehouden, omdat zij drugs aan het doorverkopen waren. Een agent in burger betrapte de twee jonge dealers tijdens de verkoop van drugs. Beiden werden aangehouden en zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2011001930)

Drie mannen aangehouden voor wapenbezit Losser
Een 17-jarige en twee 21-jarige mannen, allen woonachtig in Losser, werden zondag 9 januari aangehouden, omdat in de auto diverse steek en stootwapens werden aangetroffen. Surveillerende agenten controleerden omstreeks 04.30 uur de inzittenden van een auto op de Gilderhauserweg in Losser. Agenten roken een sterke wietlucht in de auto. Tijdens onderzoek werden in de auto diverse steek- en stootwapens aangetroffen, waaronder een ploertendoder. Het drietal werd aangehouden. Na verhoor kon de 17-jarige Lossernaar het politiebureau verlaten. De twee 21-jarige mannen zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2011002347)

Man aangehouden voor mishandeling portier Hengelo
Zondagmorgen 9 januari werd omstreeks 03.00 uur een 20-jarige man uit Enschede aangehouden. De man had kort daarvoor een portier van een horecagelegenheid aan de Langestraat in Hengelo mishandeld. De man is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. (2011002288)

Twee mannen aangehouden voor drugsexport De Lutte
Het Grensoverschrijdend Politie Team controleerde op zaterdag 8 januari omstreeks 19.00 uur een automobilist en zijn inzittende op de A1 ter hoogte van De Lutte. In de auto werd 17 gram drugs, vermoedelijk hasj, aangetroffen en in beslag genomen. Na het betalen van 250 euro kon het tweetal, een 20-jarige en een 22-jarige man, beiden woonachtig in het Duitse Magdeburg, hun weg naar huis vervolgen. (2011002212)

19-jarige Pool aangehouden voor mishandeling met boksbeugel Denekamp
Een 19-jarige man uit het Poolse Driemiany werd zondag 9 januari aangehouden, omdat hij een 22-jarige man zwaar mishandeld heeft met een boksbeugel.

Zondagmorgen 9 januari omstreeks 05.30 uur kreeg de politie melding van een mishandeling in een horecagelegenheid aan de Nordhornsestraat in Denekamp. Een 22-jarige was in zijn gezicht geslagen met een boksbeugel. De dader, een 19-jarige man uit Polen, kon door de politie worden aangehouden. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2011002334)

Gewonden bij aanrijding
Enschede
Zaterdag 8 januari werd omstreeks 11.15 een aanrijding gemeld op de Broekheurne-ring in Enschede. Een 37-jarige automobiliste uit Enschede merkte een stilstaande auto voor haar, bestuurd door een 37-jarige vrouw uit Enschede, te laat op en botste ertegen op. Deze auto schoot vervolgens tegen de auto van een 51-jarige automobilist. De zoon van de veroorzaakster droeg vermoedelijk geen autogordel en raakte gewond. De 37-jarige moeder en zoon werden voor behandeling door bekenden naar het ziekenhuis overgebracht. De 37-jarige aangereden automobiliste klaagde over nekpijn en werd uit voorzorg door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2011002135)

Scooterrijder gewond bij aanrijding Enschede
Een 39-jarige scooterrijder uit Enschede raakte zaterdag 8 januari gewond bij een aanrijding met een automobilist.

Zaterdag 8 januari omstreeks 14.15 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Veilingstraat in Enschede. Een 39-jarige scooterrijder uit Enschede reed over het fietspad van de Veilingstraat, komende vanuit de Volksparksingel. Parallel reed een 37-jarige automobilist uit Enschede over de Veilingstraat. De 39-jarige stak zonder uit te kijken links de Veilingstraat op en kwam in aanrijding met de 37-jarige automobilist. De 39-jarige kwam ten val en raakte gewond. Hij werd ter controle door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2011002176)

Inbreker op heterdaad betrapt

Enschede
Een 29-jarige man uit Enschede werd op zondag 9 januari aangehouden, omdat hij op heterdaad werd betrapt tijdens een inbraak in een woning aan de Oude Markt in Enschede.

In de nacht van zaterdag 8 januari op zonder 9 januari omstreeks 02.00 uur kreeg een 22-jarige vrouw de schrik van haar leven. Een onbekende man was haar bovenwoning aan de Oude Markt binnen gedrongen. De betrapte inbreker ging er snel van door. De politie werd direct ingeschakeld en trof de inbreker aan op de Stadsgravenstraat. De inbreker, een 29-jarige Enschedeër, kon door de politie worden aanhouden. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2011002282)

Auto kwijt na rijden onder invloed van alcohol Almelo
Een 40-jarige automobilist uit Almelo raakte zondag 9 januari zijn auto kwijt, omdat hij zwaar onder invloed van alcohol een auto bestuurde, zonder in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Zondagmorgen 9 januari omstreeks 00.30 uur controleerden surveillerende agenten, op de Ootmarsumsedwarsweg in Almelo, een bestuurder van een auto. Hij viel op door zijn opvallende rijgedrag. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 40-jarige man uit Almelo, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 2,27 promille uit. De 40-jarige is niet in het bezit van een geldig rijbewijs en heeft vaker onder invloed van alcohol gereden. De auto had een verlopen APK en de man kon geen geldig verzekeringsbewijs tonen. Op last van de Douane is de auto in beslag genomen. Proces-verbaal zal worden opgemaakt. (2011001703)


-----------------------
26 november 2010
Chantal Westerhof / Marije Versteeg: 053-4555588

8 en 9 januari 2011
Sandra Tiethoff : 053-4555588


---- --