Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 13.30 uur

Utrecht, 09-01-2011

Jongen in elkaar geslagen

LOPIK In de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 januari kreeg de politie rond 02.00 uur melding van een conflict bij een horecagelegenheid aan de Rolafweg Noord in Lopik. Een 18-jarige man bleek in elkaar geslagen te zijn.

Toen agenten ter plaatse gingen, troffen zij een grote groep vechtende mensen aan die in de richting van de Meeuwenlaan trokken. Een 18-jarige man uit Gouda bleek in elkaar geslagen te zijn en verschillende getuigen wezen een 22-jarige man uit Breukelen aan als verdachte. Hierop heeft de politie hem aangehouden. Het slachtoffer is met diverse verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft de zaak nog in onderzoek.

Man rijdt in op taxichauffeur

IJSSELSTEIN - In de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 januari was een 20-jarige taxichauffeur slachtoffer van mishandeling.

Rond 00.50 uur reed taxichauffer over de A2 richting IJsselstein en werd hij gevolgd door de bestuurder van een Volkswagen Passat. Deze bestuurder vertoonde gevaarlijk rijgedrag door andere automobilisten rechts in te halen, plots te remmen en bij geel of rood licht pas te rijden. Bij de taxistandplaats in IJsselstein sprak de bestuurder de taxichauffeur aan. Toen de taxichauffeur de politie belde, wilde de bestuurder wegrijden en reed daarbij de taxi aan.

De politie is op zoek naar de bestuurder van de Volkswagen Passat. Het signalement luidt:


- blanke man tussen 35-40 jaar


- ongeveer 2 meter lang


- normaal postuur


- lang blond haar


- netjes gekleed


- droeg een lange zwarte jas en wit overhemd

Met informatie kunt u contact opnemen met de politie in IJsselstein via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Vermiste vrouw terecht

HOUTEN Een 78-jarige vrouw uit Houten met Alzheimer wordt op zaterdag 8 januari als vermist opgegeven, waarna een Burgernet-actie wordt opgestart. Na ruim een uur wordt de vrouw met haar hond gevonden.

Omstreeks 18.00 uur is de vrouw uit haar woning in Houten vertrokken om de hond uit te laten. Na een uur was ze nog niet terug en werd zij als vermist opgegeven. De politie startte een Burgernet-actie. Een burgernetdeelneemster belde met de mededeling dat zij de de vrouw een half uur daarvoor had zien lopen. Na ruim een uur werd de vrouw door passanten aangetroffen bij station Castellum en weer heelhuids thuisgebracht.

Poging beroving tas

VIANEN Op vrijdag 7 januari vond rond 11.00 uur op het Hazelaarplein in Vianen een poging plaats van beroving van een tas. Daarbij raakte het 32-jarige slachtoffer gewond. De politie is op zoek naar getuigen.

De 32-jarige vrouw uit Nieuwegein had haar auto geparkeerd bij de parkeerplaats bij het Hazelaarplein. Een jongen met een scooter vroeg haar iets en zij liep naar hem toe. Vervolgens begon hij aan haar tas te trekken en sloeg haar in het gezicht. De vrouw sloeg hem terug en de verdachte ging ervandoor. De scooter was donker van kleur en had veel beschadigingen. Het signalement van de verdachte luidt als volgt:


- 16/17-jarige jongen


- licht getinte huidskleur


- groter dan 1.68 meter


- normaal postuur


- zwarte pet en zwarte jas/vest met capuchon, donkerblauwe spijkerbroek


- geen helm

De politie is op zoek naar getuigen die meer kunnen vertellen over deze poging tot beroving. Met informatie kunt u contact opnemen met de politie in Vianen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Verdachte situatie in Nieuwegein

NIEUWEGEIN In de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 januari waren meerdere personen getuige van een verdachte situatie en een aanrijding in het Thorbeckepark in Nieuwegein.

Ter plaatse wisten twee getuigen te melden dat zij twee personen op een zwarte scooter met windscherm zagen. Deze personen, een jongen en een meisje, stapten op de parkeerplaats voor het restaurant in het Thorbeckepark vervolgens in een witte Opel Kadett en reden weg de wijk in. Een andere getuige hoorde een harde klap en zag dat de Opel vol tegen een grijze Volkswagen Transporter was aangereden. De getuige zag dat de jongen en het meisje van plaats verwisselden en er opnieuw vandoor gingen. Niet veel later keerde de Opel terug en werd op dezelfde plek teruggezet. De jongen reed met zijn scooter in de richting van Kempenaerpark en Galecopperlaan en het meisje ging de flat bij de parkeerplaats binnen.

De politie heeft geen verdachten kunnen aanhouden.

Autobrand in Nieuwegein

NIEUWEGEIN Op zaterdagavond omstreeks 22.30 uur kwam bij de politie een melding binnen van een autobrand. Ter plaatse bleken de wielen voorafgaand aan de brand gestolen. Een naastgeparkeerde auto raakte beschadigd door het vuur.

De politie heeft de zaak in onderzoek en vermoedt brandstichting. Met informatie kunt u contact opnemen met de politie in Vianen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.