Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 15.15 uur

Utrecht, 09-01-2011

Poging diefstal brandstof

AUSTERLITZ Op zondag 9 januari rond 02.30 uur trof de politie aan de Marmontweg in Austerlitz twee verdachten aan die bezig waren brandstof van een geparkeerde vrachtwagen te stelen.

Volgens een getuigenmelding kwam een auto met gedoofde lichten aanrijden waaruit vervolgens twee personen stapten en in de richting van de Gramserweg liepen. Toen agenten ter plaatse kwamen, renden de personen weg. Een politiehond had direct het spoor van de verdachten opgevangen en ze na een korte, snelle actie in een tuin gevonden.

Bij de vrachtwagen zijn diverse spullen aangetroffen die duidden op diefstal van brandstof. De agenten roken een sterke brandstoflucht bij de verdachten, twee 23-jarige mannen uit Austerlitz. Zij werden aangesproken en vervolgens aangehouden voor poging diefstal van brandstof.

Poging inbraak woning in Zeist

ZEIST Op zaterdagavond 8 januari rond 21.25 uur werd een poging tot inbraak gedaan in de wijk Brugakker in Zeist.

Oplettende bewoners zagen in hun straat een man die zich aan de voorzijde van een woning verdacht gedroeg. Hij kreeg door dat hij opgemerkt was en ging er vandoor. Later werd elders in de wijk opnieuw een poging inbraak gepleegd, mogelijk door dezelfde verdachte. Het signalement van de verdachte: 1.80 meter lang, getint uiterlijk, bol gezicht, zwarte wollen muts, donkere kleding.

De politie is op zoek naar andere getuigen of mensen met informatie. Heeft u informatie, dan kunt u contact opnemen met de politie in Zeist via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Vechtpartij in Bunnik

BUNNIK In de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 januari vond rond 02.00 uur in een uitgaansgelegenheid aan de Schoudermantel in Bunnik een vechtpartij plaats.

Toen de politie ter plaatse kwam, bleek er over en weer geslagen te zijn door meerdere betrokkenen van twee groepen. Twee mannen van de uit elkaar gehaalde groepen hadden daarbij verwondingen in het gezicht opgelopen. Het gaat om een 27-jarige man uit Nijmegen en 29-jarige man uit Helmond. Ze wilden beiden geen aangifte tegen elkaar doen. De politie heeft vervolgens de twee groepen weggestuurd en werd het rustig.