Politie Zaanstreek-waterland

Getuigen mishandeling gezocht

Purmerend, 08-01-2011 o Zaterdagnacht heeft een vechtpartij plaatsgevonden op de Koemarkt in Purmerend. Een 19-jarige Landsmeerder is daarbij aangevallen door een groepje jongens. Hij is daarbij meerder malen op zijn geslagen en van zijn mobiele telefoon beroofd. De man moest een café invluchten om aan zijn belagers te ontkomen.

Aan de hand van het signalement kon de politie in de nabije omgeving een 16-jarige Purmerender aanhouden voor de mishandeling.

Naar twee andere daders wordt nog gezocht. Het gaat om een ongeveer 19-jarige man met een noord-afrikaans uiterlijk, ongeveer 1,75 meter lang en met kort geschoren haar. Hij droeg een grijze Nike sportjas met twee paarse strepen en een spijkerbroek.

De tweede dader waarnaar de politie op zoek is is ook ongeveer 19 jaar oud en is ongeveer 1,80 meter lang. Hij heeft een donker uiterlijk en opvallend was dat hij geen of bijna geen haar op zijn hoofd had. Hij droeg een grijs wollen vest met indiaanse tekens daarop.

Herkent u de personen aan het opgegeven signalement of heeft u anderszins informatie over deze mishandeling, neemt u dan contact op met de politie via 0800-8844. U kunt het ook anoniem doorgeven via 0800-7000.