Winkeliers niet meer met wisselgeld over straat

09/01/2011 15:21

G4S

G4S brengt wisselgeld voortaan naar winkellocaties toe

Utrecht, 9 januari 2011 - Vanaf deze maand kunnen MKB'ers altijd voldoende wisselgeld in huis hebben, zonder dat zij hiervoor hun winkel- of bedrijfslocatie hoeven te verlaten. G4S, marktleider op het gebied van Cash Solutions, levert voortaan wisselgeldpakketten af bij ondernemers met relatief lage contante afstortbedragen. Deze nieuwe dienst is een uitbreiding op de in 2010 geïntroduceerde waardetransportoplossing Safe Express, een service speciaal gericht op MKB-ondernemers.

Bij het bestellen van een geldtransport online van Safe Express kunnen ondernemers voortaan ook aangeven dat zij het wisselgeldpakket willen ontvangen. Ze bepalen zelf op welke dag dit gebeurt. Het pakket heeft een waarde van 149,50 euro en bestaat uit tien muntrollen van de meest gebruikte eenheden. Voor de levering betalen gebruikers van Safe Express slechts 3,75 euro per pakket.

Naar aanleiding van talloze signalen uit de markt besloot G4S om de wisselgeldpakket-service in het leven te roepen. Te weinig kleingeld is namelijk één van de dagelijkse ongemakken waar kleine ondernemers mee kampen. Dat ongemak neemt toe, nu steeds meer bankfilialen sluiten of nog maar beperkt open zijn en de kosten van een wisselgeldpakket blijven stijgen. Daarnaast voelen veel ondernemers zich niet veilig wanneer zij met cash geld over straat moeten.

Over Safe Express

G4S lanceerde in mei vorig jaar de dienst Safe Express, een budgetvorm van waardetransport speciaal bedoeld voor het MKB met relatief lage contante afstortbedragen. Begin januari introduceerde de Cash Solutions Provider een geheel vernieuwde website voor Safe Express, waar gebruikersgemak en toegankelijkheid centraal staan. Met de online in te plannen dienst kunnen ook kleinere ondernemers gebruik maken van de veiligheid, zekerheid en het gemak van geldtransport. G4S springt met deze toegankelijke dienst in op de grote vraag naar betaalbare veiligheid binnen het midden- en kleinbedrijf.

Ondernemers kunnen zich voor Safe Express snel en gemakkelijk aanmelden. G4S komt het papiergeld dan tijdens winkeltijden afhalen in kleine, onopvallende voertuigen, telt de biljetten in de eigen telcentrale en stort het af op een vooraf opgegeven bankrekening. Een bijkomend voordeel is dat de omzet vanaf het eerste transportmoment, verzekerd is. De kosten voor het geldtransport inclusief geldverwerking, met een maximum tot 5000 euro, blijven beperkt tot 14,50 euro per keer.

Ondernemers die juist veel muntgeld hebben, kunnen vanaf heden ook deze omzet meegeven aan de waardetransporteur. De kosten hiervan bedragen 7,50 euro per verpakking. De verpakking wordt kosteloos verstrekt door G4S.

Voor meer informatie kunt u terecht op de nieuwe website van Safe Express: www.safe-express.nl

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.safeexpress.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,