Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 09-01-2011

Politie houdt dankzij cameratoezicht tasjesrover aan

BREDA: In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie in het Valkenbergpark een 26-jarige inwoner van Dorst aangehouden. De man wordt verdacht van twee berovingen.

Rond 22:45 uur werd een 21-jarige Bredase beroofd van haar handtas aan de Carinastraat. De dader was er met haar tas vandoor gegaan op een scooter. Nog geen uur later was een 46-jarige vrouw uit Dordrecht slachtoffer van een beroving aan de Wilhelminasingel. Een man op een scooter had haar tas van haar schouder getrokken. De signalementen van de twee berovingen toonden een aantal overeenkomsten. Een medewerker van beveiligingsbedrijf EBN die belast was met het cameratoezicht zag later in de nacht op zijn beeldscherm een man in het centrum rijden die aan het signalement van de dader voldeed. Via de mobilofoon werd agenten naar het Valkenbergpark gedirigeerd, die de verdachte uit Dorst konden arresteren. Hij is in verzekering gesteld.

Horecatoezicht verricht negen aanhoudingen

BREDA: De politie hield in de nacht van zaterdag op zondag toezicht in het horecagebied van het Bredase centrum. Naast geüniformeerde agenten te voet, zette de politie bikers op de fiets in. Het horecagebied werd, zoals gebruikelijk, tevens in de gaten gehouden door middel van cameratoezicht. Dienstdoende agenten spreken van drukke en rommelige horecanacht met veel (jong) publiek op de been.

Er werden gedurende de nacht negen arrestaties verricht.

1 x verstoring openbare orde

1 x belediging politie
3 x niet voldoen aan bevel of vordering

1 x mishandeling. De verdachte blijft ingesloten in gevolge het project "Weekendje weg".

1 x verboden wapenbezit (honkbalknuppel)

Aan de Torenstraat werden twee mannen aangehouden voor openlijke geweldpleging. Zij worden verdacht van mishandeling waarbij een slachtoffer met een glas werd gestoken.

Uitgaan in het centrum van Breda is veilig en gezellig; politie, gemeente en horecaondernemers willen dat ook graag zo houden en rekenen op de steun van het publiek. De politie houdt toezicht en treedt op bij het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, wapenbezit drugs- en overmatig alcoholgebruik. Bij dit soort overlast komen agenten direct in actie, al dan niet op basis van camerabeelden die het hele gebied overzien. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan, maar streng en doortastend als het moet.

Drietal aangehouden voor vernielingen

ETTEN-LEUR: De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee inwoners van Etten-Leur aangehouden. Het drietal van 19, 22 en 54 jaar had rond 02:00 uur vernielingen aangericht bij een horecagelegenheid aan de Markt. Eén van hen had daarbij ook nog met een mes staan zwaaien.

De jongste twee mannen zorgden, volgens de uitbaatster voor een onplezierige sfeer in het café en vroeg het tweetal om een andere keer 'een biertje te komen drinken'. Het duo ging hierop rustig weg, maar kwam even later met versterking terug om enkele ruiten te vernielen. Agenten konden hen aanhouden en overbrengen naar een politiecel.

Auteur: Henk Snepvangers

Laatst gewijzigd 09-01-2011 16:07 | © Regio Midden en West Brabant |