Gemeente Doetinchem

Ga mee met DOS naar Nicaragua

Informatieavond maandag 10 januari 2011

Persbericht, 30 december 2010

Doetinchem en Ontwikkelingssamenwerking (DOS) nodigt u uit om samen met andere Doetinchemmers op reis te gaan naar Nicaragua van 13- 22 februari 2011. DOS heeft een unieke reis georganiseerd, waarbij u kennis maakt met de projecten van en de mensen daar. U komt zo op unieke plaatsen waar de gewone toerist niet komt.

DOS nodigt belangstellenden graag uit voor de informatiebijeenkomst op maandag 10 januari 2011. U bent van harte welkom om 19.00 uur in de Goedsack, Simonsplein 8 in Doetinchem.

Reisinformatie

Deze indrukwekkende en leuke reis brengt u naar de partnerstad van Doetinchem; La Libertad, waar u kennis maakt met de Libertijnen en de projecten die we samen met hen uitvoeren. Een ochtendje in de schoolbanken met de jeugd van La Libertad, een kijkje nemen bij een huiseigenaar of in gesprek met de arme ouderen die een maaltijd krijgen aangeboden. In La Libertad slapen we bij onze vrienden thuis. Ook bezoeken we de steden: Managua, Leon en Masaya die ook een stedenband hebben met een stad in Nederland en projecten uitvoeren die gekoppeld zijn aan de millenniumdoelen.

DOS organiseert deze reis in samenwerking met Becker & Egbers. Samen met hen hebben we een reis op maat gemaakt voor u. Voor het volledige dag tot dag programma kunt u kijken op www.dos-doetinchem.nl onder activiteiten Doetinchem 2011. De kosten voor deze reis zijn voor eigen rekening van de deelnemers.

Doetinchem en Ontwikkelingssamenwerking

Doetinchem en Ontwikkelingssamenwerking, opgericht vanuit de gemeenteraad realiseert al 18 jaar projecten in onze partnerstad La Libertad in Nicaragua. De gemeente Doetinchem is sinds 2008 millenniumgemeente en sindsdien staan binnen alle projecten de millenniumdoelen centraal.
Doetinchem en La Libertad werken zo samen aan goed onderwijs, lokale economische ontwikkeling en betere drinkwater- en sanitatievoorzieningen en huizenbouw. Het gaat om concrete projecten en er is een directe financiering vanuit Doetinchem naar La Libertad.

Meer informatie over deze reis en andere projecten van DOS is te vinden op www.dos-doetinchem.nl.