Gemeente Edam-Volendam

Afsluiting Edammerpad nabij de St. Nicolaasschool

Gemaal aan het Edammerpad Het Hoogheemraadschap gaat het bestaande gemaal nabij deze school vervangen door een gemaal met een grotere pompcapaciteit. In principe starten de werkzaamheden op maandag 10 januari a.s. maar de weersomstandigheden kunnen aanleiding zijn om later te starten.

De werkzaamheden gaan plm. 10 weken duren.

De schoolleiding is inmiddels geïnformeerd over de afsluiting van het Edammerpad en de toegang tot de school vanaf de Edammerweg/Molenweg. Voor de leerlingen wordt via de school telkens aangegeven wanneer men langs welke route de school kan bereiken.

Gedurende de derde week van de werkzaamheden is de school alleen te bereiken via het bruggetje tegenover de Wilgenlaan of vanaf de zijde van de J.F. Kennedyschool. Ouders die hun kind met de auto brengen wordt met klem verzocht de kinderen niet op de Populierenlaan uit de auto te laten stappen. Dit kan namelijk leiden tot verkeersgevaarlijke situaties.

Voetgangers die normaliter gebruik maken van dit deel van het Edammerpad zullen er rekening mee moeten houden dat in de periode van plm. 10 weken sprake zal zijn van beperkte doorgang of helemaal geen doorgang.