Gemeente Hoogeveen

Sportkennismakingscursussen digitaal aangeboden

4 januari 2011 - Al tientallen jaren organiseert Sportstimulering Hoogeveen sportkennismakingscursussen voor basisschoolleerlingen. Vanaf 10 januari wordt deze sportkennismaking digitaal aangeboden via www.sportiefhoogeveen.nl. Hier kunnen kinderen kiezen uit het totale cursusaanbod en zich direct online inschrijven, in overleg met ouders / verzorgers. Hierdoor hoeft een ingevuld inschrijfformulier niet meer per post opgestuurd te worden. Wie geen toegang heeft tot internet kan contact opnemen met de gemeente voor een papieren inschrijfformulier. `De sportkennismaking is een leuke manier om in aanraking te komen met een sport. Bewegen is goed voor iedereen en we hopen dat hiermee te stimuleren', aldus wethouder Klaas Smid.

Het hele jaar door

Door de digitalisering kunnen sportverenigingen voortaan het hele jaar kennismakingslessen aanbieden. Hierdoor kunnen deelnemers zich inschrijven voor meerdere cursussen per jaar. In tegenstelling tot voorgaande jaren wordt het cursusaanbod het hele jaar aangevuld.

Meerdere doelgroepen

In 2011 wordt het aanbod van sportkennismakingscursussen uitgebreid met meer doelgroepen. Sportverenigingen kunnen een cursus aanbieden voor kinderen uit groep 3 tot en met 5 of groep 6 tot en met 8, jongeren van 12 tot en met 18 jaar, volwassenen en een specifiek 55 plus-aanbod. Op www.sportiefhoogeveen.nl is vanaf volgende week, bij `inschrijven sportkennismaking', het cursusaanbod voor de verschillende leeftijdsgroepen te vinden.

Samenwerking met 30 sportverenigingen

De cursussen worden op dit moment aangeboden door in totaal 30 Hoogeveense sportaanbieders. Hieronder vallen sportverenigingen, sportscholen en andere sportgroepen. Aan deelname van elke cursus zijn minimale kosten verbonden. Deze kosten komen ten goede aan de sportvereniging waar de deelnemer kennis mee maakt.