Gemeente Amsterdam


januari deels afgesloten

---

De Boelelaan vanaf 10 januari deels afgesloten

VU en VU/mc bereikbaar vanaf Amstelveenseweg

4 januari 2011
-
Persbericht

Vanaf 10 januari tot mei 2011 is een deel van de rijbaan van de De Boelelaan (stadsdeel Zuid) afgesloten voor het autoverkeer vanaf de Buitenveldertselaan richting de Amstelveenseweg. De afsluiting is nodig voor het verplaatsen van de tramlus op de Gustav Mahlerlaan en het verlengen van lijn 16 en 24.

Vanaf het najaar van 2011 rijden de trams door naar de hoek de Boelelaan/ Buitenveldeldertselaan. Hier komt ook de nieuwe eindhalte. Op de plek van de huidige lus wordteen kantoor voor advies- en accountantsbureau Deloitte/AKD gerealiseerd. De werkzaamheden kunnen hinder veroorzaken voor de omgeving en alle verkeersdeelnemers.

Werkzaamheden

De De Boelelaan richting Amstelveenseweg is afgesloten tussen de Buitenveldertselaan en de Van der Boechorststraat. De rijbaan vanaf de Amstelveenseweg richting VU/mc en Vrije Universiteit blijft open. Het autoverkeer wordt omgeleid via de Buitenveldertselaan en de Van Nijenrodeweg naar de Amstelveenseweg. Fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van het fiets-, en voetpad aan de kant van de Vrije Universiteit.

Zuidas/Kenniskwartier

De werkzaamheden vinden plaats in de Zuidas, het nieuwe, internationale kennis- en zakencentrum van Amsterdam. Zuidas ligt op een strategische plek op steenworp afstand van Schiphol en het centrum van Amsterdam. Alle vormen van vervoer komen er bij elkaar. Zuidas is ook een plek om te wonen en te recreëren.

Eén van de deelgebieden van de Zuidas is het Kenniskwartier. In dit gebied ligt de De Boelelaan. In het Kenniskwartier vormen wonen, werken, onderwijs, gezondheidszorg en ontspanning straks een harmonieus geheel. Beeldbepalend zijn de Vrije Universiteit (VU) en het VU medisch centrum.

Op deze pagina

Werkzaamheden
Zuidas/Kenniskwartier

Zie ook

Projectbureau Zuidas

---