Gemeente Voerendaal


\ 7/1/2011 - Rd4 zamelt weer in volgens planning Vanaf maandag 10 januari zal Reinigingsdiensten Rd4 de afvalinzameling weer volledig hervatten. Vanaf deze datum gelden ook weer de normale openingstijden en tarieven bij de Rd4-milieuparken.

Het winterse weer zorgde de afgelopen periode voor veel problemen bij de afvalinzameling. Met name straten in woonwijken waren spiegelglad. Ook sneeuwhopen en geparkeerde autos blokkeerden de doorgang waardoor het afval inzamelen zeer moeizaam verliep of zelfs op plaatsen helemaal niet mogelijk was.

De verwachting is dat de komende dagen de temperatuur ruim boven het vriespunt gaat uitkomen waardoor gestart kan worden met een inhaalslag bij de afvalinzameling.

Vanaf maandag 10 januari worden alle inzamelroutes weer gereden volgens de data zoals deze op de afvalwijzer 2011 vermeld staan. Verder kunnen bewoners van adressen waar de eerste week van januari het inzamelen van restafval niet mogelijk was de volgende week op dezelfde inzameldag hun container met restafval nogmaals aanbieden.

Uit praktische overwegingen en om deze inhaalslag mogelijk te maken is ervoor gekozen om in sommige situaties het restafval gelijktijdig met het GFT-afval in te zamelen. Ook zal Rd4 extra personeel inzetten om deze inhaalslag mogelijk te maken. Het GFT-afval kan alleen worden aangeboden op de inzameldag zoals deze op de Rd4 afvalwijzer staat vermeld.

Verder bestaat de mogelijkheid dat het inzamelvoertuig niet op hetzelfde tijdstip door de straat rijdt dan gebruikelijk. Plaats uw container daarom uiterlijk om 07.00 uur aan de straat. Omdat door het grote afvalaanbod de inzameling langer kan duren dan gebruikelijk wordt geadviseerd uw containers niet binnen te halen wanneer deze om 17.00 uur nog niet zijn geledigd.

De meest actuele informatie vindt u terug op http://www.rd4.nl/. Hierop vindt u tevens de laatste informatie met betrekking tot de huis aan huis inzameling van oud papier en plastic verpakkingen.