Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.25 uur

Utrecht, 10-01-2011

Zakkenroller aangehouden

UTRECHT Zondagavond werd een meisje beroofd, de dader kon even later worden aangehouden.

Rond 21.30 uur werd bij een 17-jarig meisje uit de Meern haar telefoon uit haar jas gestolen, toen zij met wat vrienden bij het winkelcentrum op de Zeldertpolder stond. Ze alarmeerde de politie, die op haar aanwijzen een 14-jarige jongen uit de Meern konden aanhouden. Met behulp van een politiehond werd de telefoon van het slachtoffer teruggevonden. De jongen is ingesloten, tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Ongeval letsel

UTRECHT Zondagavond ontstond een aanrijding op de Maliebaan, hierbij raakte één persoon gewond.

Rond 18.45 uur reed een 20-jarige automobilist uit Utrecht over de Nachtegaalstraat. Hij wilde linksaf de Maliebaan oprijden, maar zag daarbij de hem tegemoetkomende scooter over het hoofd. Er ontstond een aanrijding, waarbij de 18-jarige bestuurder uit Utrecht met zijn scooter ten val kwam. De 18-jarige man is voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Getuigenoproep: inbraak

UTRECHT Zondagavond werd ingebroken in een woning aan de Koningsweg. Gezien het tijdstip en de omstandigheden is de politie op zoek naar getuigen.

Rond 19.15 uur werd op de Koningsweg ingebroken. Een buurtbewoner zag zaklampen in de woning en alarmeerde de politie. Ter plaatse bleken de dieven al vertrokken te zijn. Gezien de grote hoeveelheid goederen die uit de woning ontvreemd zijn, is het goed mogelijk dat de inbrekers een aantal keren op en neer zijn gelopen om de goederen in een auto te laden. De politie is dan ook op zoek naar getuigen die iets gezien hebben rond dit tijdstip. Met informatie kunt u contact opnemen met de politie Utrecht stad via 0900 88 44.