Consumentenbond

5 januari 2011

Bespaar met de Energievergelijker

De vernieuwde Energievergelijker van de Consumentenbond maakt het kinderlijk eenvoudig om uit te zoeken of en hoeveel consumenten te veel betalen voor hun energie. Consumenten kunnen via de vergelijker op www.consumentenbond.nl/energie ook makkelijk overstappen naar een andere aanbieder. Vergelijken loont, want op de energierekening zijn honderden euro's te besparen. Leden die via de Energievergelijker een andere energieleverancier kiezen, kunnen een overstapkorting krijgen tot EUR290 (Essent). Tot 15 januari 2011 profiteren ook niet-leden van dit voordeel.

Energievergelijker-groot Bart Combée, directeur Consumentenbond: 'Geld besparen gaat met onze Energievergelijker erg makkelijk. In slechts drie stappen kunnen consumenten overstappen, zonder gedoe en addertjes onder het gras. Hebben consumenten vragen of opmerkingen, dan kunnen zij terecht bij een speciale helpdesk. In tegenstelling tot wat veel consumenten denken, gaat overstappen dus heel eenvoudig. Uit een panelonderzoek onder 2800 consumenten blijkt dat bijna een kwart van de deelnemers de laatste twee jaar switchte van energieleverancier. 81% van deze consumenten is tevreden over het overstapproces'.

Hoge kortingen

Consumenten die overstappen via de Consumentenbond krijgen - afhankelijk van de energieleverancier - een flinke overstapkorting. Maar de totale besparing kan nog hoger oplopen als de nieuwe aanbieder een lager tarief biedt dan de huidige leverancier. Voor een eenjarig contract met een variabel tarief betaalt een vierpersoons huishouden bij Essent EUR2200 per jaar, maar bij Eneco bijna EUR340 minder. Consumenten die meer zekerheid willen, kunnen het beste kiezen voor een vast tarief.

Betrouwbare informatie

De Energievergelijker van de Consumentenbond biedt ook betrouwbare informatie over de dienstverlening van de energiebedrijven. Consumenten zien in één oogopslag hoe de klantvriendelijkheid, betrouwbaarheid en telefonische bereikbaarheid van een bedrijf scoort. Ook de duidelijkheid en juistheid van de energienota is beoordeeld. Gemiddeld scoren de leveranciers voldoende met een 7,3. Greenchoice wordt het best beoordeeld met een 8,1 vanwege de betrouwbaarheid en klantvriendelijkheid. Oxxio scoort het slechtst met een 6,9. De respondenten vinden dat met name de prijs en de telefonische bereikbaarheid beter kan bij deze aanbieder.

Voor meer informatie kunt u terecht bij:
Vanessa Rompelberg, woordvoerder Consumentenbond (070) 445 44 90 of (06) 22 42 19 81.