Gemeente Nijkerk


Gemeente Nijkerk krijgt nieuwe lokale objectbewegwijzering

Om het toeristen en recreanten die niet bekend zijn in Nijkerk gemakkelijker te maken, wordt op dit moment een nieuw lokaal bewegwijzeringssysteem geplaatst. Dit systeem dient ter vervanging van het huidige systeem dat incompleet en zeer divers van uitvoering is. Bezoekers van Nijkerk die de gemeente niet kennen vinden daardoor lastig hun weg. De nieuwe bewegwijzering is gebaseerd op een nieuwe landelijke richtlijn.

De bewegwijzering die wordt ingevoerd, is al langer bekend omdat het in meerdere gemeenten is geplaatst. Het gaat om bruine en blauwe borden waarop zowel de naam van de onderneming is aangegeven als een symbool dat de aard van de onderneming weergeeft. Naast de bruine borden die naar recreatieve ondernemingen zoals VVV verwijzen worden er blauwe borden geplaatst die verwijzen naar lokale organisaties zoals het gemeentehuis. Ondernemingen die in aanmerking komen om deel te nemen aan het nieuwe bewegwijzeringssysteem zijn hiervoor uitgenodigd.

De consequentie van het nieuwe systeem is dat bestaande bewegwijzeringssystemen in de gemeente de komende periode worden opgeruimd. Dit betekent dat de blauw/witte bordjes in de voormalige gemeente Hoevelaken en het veelkleurige systeem in Nijkerk verwijderd worden. Heeft u vragen over het nieuwe bewegwijzeringssysteem dan kunt u contact opnemen met Hans Dobbenberg van de afdeling Infra & Wijkbeheer via telefoonnummer 14033.