Gemeente Midden-Delfland

Bodemschatten Midden-Delfland in beeld

Kennis over archeologische waarden is belangrijk. Sinds de Tweede Wereldoorlog is naar schatting 40% van de bekende archeologische vindplaatsen in Nederland als gevolg van bouwactiviteiten voorgoed ongedocumenteerd verloren gegaan. Indien er niet zuinig wordt omgesprongen met de resterende archeologische waarden, zullen toekomstige generaties niet meer in staat zijn hun verleden te onderzoeken. Door te verwachten archeologische waarden tijdig in planprocedures in te brengen wordt de kans vergroot dat bodemschatten succesvol kunnen worden behouden.

De afgelopen jaren heeft Erfgoed Delft en Omstreken in opdracht van de gemeente Midden-Delfland de archeologische verwachtingen in Midden-Delfland in kaart gebracht. Wat blijkt: Midden-Delfland heeft een schat aan archeologisch bodemarchief, waarvan de resten soms dicht onder aan het oppervlak liggen en daardoor kwetsbaar zijn. Hoe zorgen we ervoor dat dit erfgoed behouden blijft voor toekomstige generaties? Dat staat allemaal in de Archeologische verwachtings- en beleidsadvieskaart van Midden-Delfland.

Uitnodiging
Op woensdagmiddag 12 januari 2011 overhandigt directeur Erik de Groot van Erfgoed Delft de Archeologische verwachtings- en beleidsadvieskaart officieel aan wethouder Tineke van Nimwegen van de gemeente Midden-Delfland. Graag nodigen wij u uit hierbij aanwezig te zijn.

Locatie: Kluizenaarsbocht 7 2614 GT Delft
16:00 Ontvangst
16:30 Welkom!
Archeoloog Epko Bult: Inleidend verhaal over archeologische betekenis van MD en de functionele meerwaarde van de verwachtingskaart en de beleidsnota.
16:40 Directeur van Erfgoed Delft e.o. Erik de Groot: Woord en overhandiging van de archeologische verwachtingskaart aan wethouder Van Nimwegen-Van Wieringen (MD)
16:45 Wethouder Tineke van Nimwegen-Van Wieringen: Dankwoord 16:50 Start rondleiding door werkruimte en depot Archeologie Delft 17:15 -17:45 Afsluiting met een eenvoudige borrel

Â

Â