Gemeente Roermond

Aanvraag apparatuur reanimatie verlengd

Roermond subsidieert sportverenigingen en welzijnsinstellingen

Roermond heeft extra geld vrijgemaakt voor apparatuur die hulp biedt bij hartstilstand. In aanmerking komen sportverenigingen of welzijnsinstellingen binnen de gemeente Roermond. Het college heeft nu besloten om de periode voor de aanvraag van AED's te verlengen tot 31 december 2011.

Voor de aanschaf en plaatsing van AEDs heeft Roermond 61.590 euro op de plank liggen. Dat bedrag is toereikend voor het honoreren van een dertigtal aanvragen. Bedrijven en particulieren zijn uitgesloten van de regeling. Verenigingen of instellingen die de zogenoemde AED (automatische externe defibrillator) krijgen toegewezen, moeten zelf zorgen voor het onderhoud en beheer en voor het opleiden van vrijwilligers die een AED kunnen gebruiken.

Algemeen uitgangspunt is om te komen tot een dekkend netwerk voor passende hulpverlening bij een hartstilstand, op basis van een zes minutenzone. De gemeente hanteert als maatstaf maximaal drie AEDs per wijk. Een AED komt op een plek waar die in geval van nood meteen beschikbaar is.
Er moeten voldoende vrijwillige burgerhulpverleners zijn die goed met een AED kunnen omgaan.

Bij het subsidieverzoek moet de aanvrager aan een aantal voorwaarden voldoen, te beginnen met het overleggen van een uittreksel van het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. Verder wil de gemeente een toelichting op het beheer en onderhoud en een overzicht van vrijwilligers die reeds een opleiding hebben gevolgd zoals Basic Life Support of een vergelijkbare opleiding volgens de kwalificaties van de Nederlandse Reanimatie Raad. Daarnaast vraagt de gemeente een opleidingsplan voor tien procent van de leden.

De termijn van de regeling sluit op de laatste dag van dit jaar. De volgorde van binnenkomst van de aanvraag en de mate waarin aan de subsidievoorwaarden wordt voldaan, zijn bepalend voor toekenning.

Ga naar de Beleidsregel subsidieverlening (Pdf-document).
Zie het origineel

Eerste publicatiedatum: 10-01-2011 Bijgewerkt: 10-01-2011