Politie Groningen

Maandag 11 januari 2011

Provincie Groningen, 10-01-2011

Snelle Stadjer rijdt op gestolen snorfiets

GRONINGEN - De politie heeft zondagavond op de Vondellaan in Groningen een 19-jarige man uit Groningen aangehouden voor diefstal en heling. Politieagenten zagen de man met te hoge snelheid op een snorfiets rijden. Hierop werd hij gecontroleerd. Tijdens de controle bleek dat de Stadjer geen rijbewijs had. Bij navraag werd vastgesteld dat de snorfiets sinds november 2010 als gestolen te boek stond. Hierop werd de man aangehouden en ingesloten in een cel. De brommer is in beslag genomen en op het politiebureau gestald. De verdachte wordt vandaag gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Vrouw gewond na botsing tegen lantaarnpaal

LEEK Een 20-jarige vrouw uit Niekerk (Grootegast) is zondagnacht op de Tolberterweg in Leek gewond geraakt bij een verkeersongeval. De vrouw was door onbekende reden tegen een lantaarnpaal gebotst. Zij verliet de plek van het ongeval en reed naar haar ouderlijke huis in de gemeente Grootegast. Daar werd het slachtoffer onwel, waarna de vrouw met onbekend letsel naar het ziekenhuis werd gebracht. Met behulp van de schade aan haar auto wisten agenten de plek van het ongeval te achterhalen. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt. De vrouw wordt nog gehoord over de toedracht van de aanrijding.

Gewonden na keren op autoweg

STEENDAM Bij een verkeersongeval op de N33 bij Steendam zijn zondagmiddag twee automobilistes gewond geraakt. Een 44-jarige vrouw uit Enschede sloeg op de N33 af richting Steendam, maar draaide haar voertuig de autoweg weer op om terug te gaan in de richting waar ze vandaan kwam. Een 25-jarige automobiliste uit Westerlee reed op de N33 achter de vrouw, maar kon haar verkeersmanoeuvre niet ontwijken. Hierdoor reed ze tegen het voertuig. Bij het ongeval raakte de inwoonster van Enschede bekneld in haar auto. De twee bestuursters zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De vrouw uit Westerlee kon gedurende de avond weer naar huis.

Aanhoudingen na verlaten aanrijding

WINSCHOTEN De politie heeft zondagmorgen in een woning in Winschoten twee 21-jarige mannen uit die plaats aangehouden. De eerste 21-jarige was op de Grintweg in zijn woonplaats tegen een geparkeerde auto gebotst en was daarna weggereden. Doordat de kentekenplaat van de auto achter was gebleven was het niet moeilijk de bestuurder te vinden. Die bleek thuis te zijn. Uit een blaastest werd duidelijk dat hij onder invloed van alcohol was. In zijn bloed zat bijna 1,3 promille alcohol. Zijn rijbewijs is in beslag genomen.

In de woning was tijdens het bezoek van de politie een andere 21-jarige Winschoter aanwezig. Die man was erg vervelend richting de agenten. Na meerdere waarschuwingen werd hij in de boeien geslagen. Hij is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde zondag op diverse plaatsen op snelheid.

§ Groningen, N355: aantal geregistreerde voertuigen: 2164, aantal overtredingen: 44, hoogst gemeten snelheid: 110 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

§ Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1295, aantal overtredingen: 119, hoogst gemeten snelheid: 162 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.