Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 10-01-2011

Gevaarlijke situatie op snelweg door losgebroken paard en pony

BAVEL / ULVENHOUT / GALDER: Een losgebroken paard en een pony hebben zondagavond voor gevaarlijke situaties en extra werk voor de
hulpdiensten gezorgd. De dieren liepen over de rijbanen en vluchtstrook van rijksweg A-27 en A-58 in de richting van Galder. Er ontstonden enkele bijna aanrijdingen. Er werden uiteindelijk circa zeven
politievoertuigen en twee auto's van Rijkswaterstaat ingezet om de wegen vanwege de gevaarszetting tijdelijk af te zetten. Uiteindelijk konden rond 23.10 uur de viervoeters gevangen worden ter hoogte van de splitsing van A/16 en de A-58. De eigenaar kwam de dieren met een trailer ophalen.

Het paard en de pony zijn eigendom van een 42-jarige Bredanaar. Hij vertelde dat hij zondagmiddag met zijn dochter met het paard en de pony in een trailer naar het bos waren gereden. Zijn dochter reed paard en hij reed op de fiets naast haar met aan de lijn de pony. Door onbekende reden schrok het paard waarna zijn dochter op de grond viel. Het paard raakte kennelijk in paniek en rende het bos in. Ook de pony rukte zich daarna los en rende het paard achterna.

De paarden maken het volgens de politiemensen goed. Hun spieren werden warm gehouden en ook hebben ze vanwege de inspanningen extra suikers gekregen. Er zijn toe nu toe geen schade meldingen binnen gekomen. De eigenaar van de dieren toonde zich erg erkentelijk voor de inzet van de hulpdiensten.

Dieven door eigenaar betrapt bij nieuwbouwkavel

BREDA: Zondagavond zijn op een bouwkavel aan de Kapittelweg door de eigenaar drie dieven betrapt die bezig waren met het stelen van een palletwagen (pompwagen).

De eigenaar was in verband met eerdere inbraken extra alert. Hij zag een witte bestelbus bij zijn kabel stoppen. Hij liep er direct naar toe en zag dat twee mannen zijn pompwagen in de laadruimte plaatsten. Zijn vrouw haalde onmiddellijk de sleutels uit de bestelauto. In de bus zat voorin ook nog een vrouw. De politie heeft de twee mannen en de vrouw aangehouden. Het gaat om inwoners uit Breda, mannen beiden 23 jaar en 19-jarige vrouw. De benadeelde heeft aangifte gedaan.

Politie onderzoekt openlijke geweldpleging

BREDA: De politie heeft zondagmiddag op de Elandstraat twee mannen aangehouden ter zake openlijke geweldpleging. Het gaat om twee Bredase broers van 18 en 21 jaar.

De politie kreeg omstreeks 16.30 uur een melding dat twee groepen jongeren met elkaar aan het vechten waren. Agenten gingen ter plaatse en zagen nog net een auto wegrijden. Zij reden deze auto achterna en spraken de twee inzittenden aan. Zij vertelden zojuist mishandeld te zijn. Een van hen een 17-jarige Bredanaar deed later aangifte. Hij vertelde dat hij zonder enige aanleiding met gebalde vuisten op zijn gezicht geslagen was. De dader had volgens hem ook een mes in zijn handen gehad. Hij liep een bloedneus op. Hij was er in geslaagd samen met zijn broer in een auto te vluchten. Toen zij wegreden werd er tegen de auto geschopt en met stenen gegooid. Hij vertelde niet te weten waarom zij belaagd waren. De politie onderzoekt de achtergronden van het conflict waarbij kennelijk een ruzie tussen twee broers van een familie en twee broers van een andere familie een rol speelt.

Belg (28) gewond bij eenzijdig verkeersongeval

BAARLE-NASSAU: Een 28-jarige man uit Minderhout is vanmorgen rond 06.00 uur op de Hoogstratensebaan bij een eenzijdig verkeersongeval gewond geraakt. Hij reed met zijn auto komende uit de richting van Minderhout en gaan in de richting van Baarle-Nassau. Hij reed naar eigen zeggen circa 80 km / uur en droeg geen autogordel. Door de gladheid raakte zijn auto in de slip waardoor hij de controle over het voertuig verloor. Hij reed frontaal tegen een boom aan de rechterzijde van de weg en kaatste vervolgens terug naar de linkerweghelft,. Hij had een fractuur aan zijn rechteronderbeen. Hij is overgebracht naar het Amphiaziekenhuis in Breda, locatie Molengracht.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 10-01-2011 10:58 | © Regio Midden en West Brabant |