Ingezonden persbericht


Persinformatie

10 januari 2011

Voedingscentrum presenteert nieuw boek
Alles over gezond eten en bewegen met kinderen van 4-18 jaar

Het Voedingscentrum heeft een nieuw boek: Alles over gezond eten en bewegen met kinderen van 4 tot 18 jaar. Dit boek helpt ouders om thuis een gezonde basis te creëren voor schoolgaande kinderen.

Kinderen maken tussen hun 4e en 18e jaar een enorme ontwikkeling door, lichamelijk én geestelijk. De basis voor een gezonde leefwijze is voor alle leeftijden gelijk: gezond eten en lekker veel bewegen. Maar hoe zorgen ouders daarvoor in een tijd waarin kinderen de hele dag kunnen eten en veel stil zitten? Dit boek helpt bij alle vragen over eten en bewegen met kinderen.

De informatie is ingedeeld per leeftijdsgroep, zodat ouders zelf makkelijk kunnen bladeren naar de informatie die voor hun kind van toepassing is. Ouders van jonge kinderen kunnen bijvoorbeeld inspiratie opdoen voor leuke en gezonde traktaties. Er is ook veel aandacht voor wat pubers eten, zoals gezonde en lekkere snacks voor tussendoor. Met welk menu houden ze zichzelf fit tijdens het eindexamen? Ook kunnen ouders alles lezen over de effecten van de vaak populaire energiedrankjes.

Alles over gezond eten en bewegen met kinderen van 4-18 jaar is voor ¤ 9,95 te bestellen via www.voedingscentrum.nl/webshop

Ons Kind Is Te Dik
Ouders die willen weten hoe gezond hun gezin leeft, kunnen een test doen op www.onskindistedik.nl. Het Voedingscentrum werkt mee aan dit nieuwe online platform. Het platform is onderdeel van Help, Ons Kind Is Te Dik, dat elke donderdag wordt uitgezonden tussen 20.30 uur en 21.30 uur bij RTL4.

Voedingscentrum ­ eerlijk over etten
Het Voedingscentrum informeert consumenten over- en stimuleert hen tot een gezonde en meer duurzame voedselkeuze.

Het Voedingscentrum is de autoriteit die aan consumenten wetenschappelijk onderbouwde en onafhankelijke informatie geeft over een gezonde, veilige en meer duurzame voedselkeuze. Het Voedingscentrum bevordert gezond en duurzaam gedrag bij consumenten en stimuleert de industrie tot een meer verantwoord voedselaanbod.

Daarbij zoeken we de medewerking van lokale professionals en andere relevante partijen. Het Voedingscentrum wordt gefinancierd door het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.


Noot voor redacties