Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 11.00 uur

Utrecht, 10-01-2011

Politie onderzoekt vernielingen

LOPIK Tijdens de jaarwisseling sneuvelden in het centrum van Lopik diverse ruiten. Het ging om ruiten van een woning aan de Anna van Burenstraat en van twee winkels aan de Rolafweg Noord.

De vernielingen ontstonden door het afsteken van vuurwerk door een groep bestaande uit ongeveer 20 personen. Van één van de personen uit deze groep is een summier signalement bekend. Het zou gaan om een jongen met een blank uiterlijk, zwart haar en onder andere gekleed in een donker vest.

Een ieder die informatie heeft over de vernielingen van de winkels en de woning in het centrum van Lopik wordt gevraagd dit te melden bij de politie via het telefoonnummer 0900-8844. Anoniem kan ook en wel via het telefoonnummer 0800-7000 van Meld Misdaad Anoniem.

Tanken zonder betalen

NIEUWEGEIN Agenten hielden op zondagmiddag 9 januari mannen aan omdat zij hadden getankt zonder te betalen.

Rond 16.35 uur kreeg de politie de melding dat twee mannen bij een benzinestation aan de Richterlaan hadden getankt en vervolgens er zonder te betalen vandoor waren gegaan. Agenten keken in de omgeving naar de auto uit en zagen de verdachten op de Zuidstedeweg rijden. Zij gingen achter de auto aan en gaven de bestuurder op de Hagestede een stopteken. Beide inzittenden, mannen van 19 en 21 jaar uit Vianen, werden aangehouden.

De verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Man mishandeld

NIEUWEGEIN Een man die op zondagmiddag 9 januari zijn hond uitliet, werd door een andere man mishandeld.

Rond 12.45 uur liep een 59-jarige man uit Nieuwegein met zijn hond door de wijk Doorslag. Ter hoogte van een woning plaste de hond tegen een kliko. Daarop kwam de bewoner (leeftijd nog onbekend) naar buiten. Er ontstond een schermutseling tussen beide mannen, waarbij over en weer klappen vielen. Twee getuigen kwamen tussenbeiden, waarna de bewoner zijn woning binnenging. De politie ging ter plaatse en sprak met de 59-jarige man. Hij had een wond in zijn gezicht opgelopen. Hij verklaarde niet alleen door de bewoner te zijn mishandeld, maar ook verbaal met de dood te zijn bedreigd. Hij deed aangifte.

Agenten hielden de bewoner aan en brachten hem over naar het politiebureau. Hij bleek eveneens letsel in zijn gezicht te hebben opgelopen. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. Actuele dossiers

* Burgernet

landelijke dossiersGeen dossiers aanwezig