Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 11.05 uur

Utrecht, 10-01-2011

Inbreker en fietsendief

MONTFOORT Agenten hielden aan het begin van zondagavond 9 januari een man aan op verdenking van woninginbraken en diefstal van een fiets.

Rond 17.25 uur zag een getuige een inbreker in een woning aan de Veldzichtlaan lopen. Hij belde direct 1-1-2 en agenten gingen met spoed ter plaatse. De verdachte was er inmiddels vandoor gegaan en agenten stelden een onderzoek in de omgeving in. Zij zagen de verdachte lopen, maar hij ging er te voet vandoor en wist aanvankelijk te ontkomen. Agenten zetten de omgeving af.

Op de Nieuwe Zandweg zag een agent de verdachte kort daarna plotseling aan komen fietsen. De agent hield hem tegen, waarbij een worsteling ontstond. Met de hulp van andere agenten kon de verdachte, een 22-jarige man uit Amsterdam, worden aangehouden. Hij bleek de fiets op de Nieuwe Zandweg bij een woning te hebben gestolen, kennelijk om daarmee zijn vlucht voort te zetten.

De verdachte is naar het politiebureau overgebracht, is ingesloten en voor nader onderzoek in verzekering gesteld. Uit onderzoek bleek dat de verdachte niet alleen in had gebroken in een woning aan de Veldzichtlaan, maar ook in een woning aan de Hogewerf.

Bromfietser gewond

KOCKENGEN Een bromfietser raakte op zondagochtend 9 januari gewond toen hij ten val kwam.

Rond 10.00 uur reed een 17-jarige bromfietser uit Kockengen vanaf de Dreef, de Kerkweg op. In de bocht reed hij over de wegbelijning, welke glad was, en ging onderuit. Daarbij kwam hij ongelukkig ten val en brak zijn been. Hij werd per ambulance naar het Diakonessenhuis in Utrecht gebracht.

Bushokje vernield

LOENEN AAN DE VECHT Agenten hielden aan het begin van de nacht van zondag 9 op maandag 10 januari twee jongens aan na de vernieling van een bushokje.

Rond 01.15 uur kreeg de politie de melding dat een jongen op de Rijksstraatweg een ruit van een bushokje had vernield door er tegenaan te schoppen. Agenten gingen ter plaatse en stelden een onderzoek in de omgeving in. Daarbij troffen zij twee verdachten aan, jongens van 17 en 18 jaar uit Loenen aan de Vecht. Beiden zijn naar het politiebureau overgebracht. De 17-jarige jongen gaf toe dat hij degene was die de ruit had vernield en dat zijn 18-jarige vriend dat niet had gedaan. Tegen de 17-jarige is proces-verbaal opgemaakt. Dat wordt voor afhandeling middels een alternatieve straf overgedragen aan Bureau Halt. Tevens moet de jongen de schade aan de bushalte betalen.

Ruim 750 bekeuringen

MAARSSEN De politie heeft op zondagmiddag 9 januari twee snelheidscontroles op de Zuilense Ring gehouden.

De controle vond van 13.00 uur tot 16.00 uur aan beide zijden van de Zuilense Ring (Utrecht richting Maarssen en Maarssen richting Utrecht) plaats. In totaal passeerden 7035 voertuigen de beide radars. 761 Automobilisten hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 100 km/u. De bestuurder met de meeste haast reed 153 km/u. De echte hardrijders werden direct aan de kant gezet, de overige overtreders krijgen hun bekeuring thuisgestuurd.

Overlast

WOERDEN Een groepje jongeren zorgde op zaterdagavond 8 januari voor overlast. Zij werden allemaal bekeurd.

Rond 22.05 uur kreeg de politie de melding dat een groepje van ongeveer 5 jongeren in een wachtlokaal op het station brand aan het stichten zouden zijn. Agenten gingen ter plaatse en troffen het groepje in het wachtlokaal aan. Er was weliswaar geen brand, maar wel hadden zij er een rommeltje van gemaakt, hadden zij bekers met alcoholhoudende drank bij zich en er lag een lekkende plastic tas, waarin iemand had geürineerd.

Eén van de jongeren, een 17-jarige Woerdenaar, schold de agenten uit en werd aangehouden voor belediging. Twee van de jongeren kregen een bekeuring van 70 euro voor het bij zich hebben van geopende alcoholhoudende drank op de openbare weg. Alle vijf de jongeren kregen een bekeuring van 100 euro voor het zich zonder redelijk doel ophouden in het wachtlokaal. Tegen de jongen die de agenten beledigde, is proces-verbaal opgemaakt.
Actuele dossiers

* Burgernet

landelijke dossiersGeen dossiers aanwezig