Politie Drenthe

Maandag 10 januari 2011

Provincie Drenthe, 10-01-2011

Aanhouding op verdenking van inbraak bij school

EMMEN Agenten hebben zondagmiddag een 14-jarige jongen uit Emmen aangehouden op verdenking van inbraak bij een school aan de Laan van het Kinholt in Emmen. De politie kreeg een melding over een inbraak en trof ter plaatse drie jongeren aan. Deze renden allen weg bij het zien van de politie. Eén van hen werd aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor. De politie neemt contact op met de andere twee, van wie de identiteit inmiddels bekend is.

Jongen aangehouden

BEILEN Drie jongens van 13 jaar oud en een jongen van 14 jaar uit Beilen zijn zondagmiddag aangehouden bij een school aan de Esweg in Beilen. Er was een melding binnengekomen over een groepje die op het dak zouden staan van de school. Eerder die middag was ook al een melding binnengekomen, maar toen werden ter plaatse geen jongeren meer aangetroffen. De vier jongeren zijn ingesloten voor verhoor. Zij gaven aan dat ze voor de kick sprongen op het dak. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Politie treft hennepkwekerij aan in woning

BOVENSMILDE De politie heeft zondagmiddag een hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan de Hoofdweg. Er werden 275 planten in beslaggenomen en vernietigd. De politie heeft nog geen verdachte aangehouden in deze zaak. Het onderzoek loopt.

Politie vraagt om getuigen van bedreiging

ASSEN Een 45-jarige man uit Borlo heeft zondagavond aangifte gedaan van bedreiging. De man liet rond 20.45 uur zijn honden uit op de Merwedestraat in Assen. De man liep kort daarvoor bij een nabijgelegen vijvertje en had het gevoel dat hij gevolgd werd door twee jongemannen. Hij keerde huiswaarts. Net voor een school aan de Merwedestraat werd de 45-jarige man bedreigd door de twee jongemannen. Zij kwamen vanuit de richting van de Donaustraat en eisten geld van de man. Door tussenkomst van één van de honden, zijn de twee daders gevlucht. Via een steegje zouden ze in de richting van de Maasstraat zijn gelopen. Daarop belde het slachtoffer de politie. De politie startte direct daarna een onderzoek. Getuigen van de bedreiging wordt gevraagd zich te melden via 0900-8844.

Auto uitgebrand

HOOGEVEEN In de nacht van zondag op maandag is een auto uitgebrand die geparkeerd stond aan de Vermeerstraat. Het voertuig is afgesleept. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Man aangehouden wegens mishandeling

Agenten hebben zondagavond een 42-jarige man uit Emmen aangehouden in Emmen op verdenking van mishandeling van zijn 39-jarige ex-vriendin. De vrouw deed aangifte. De verdachte is ingesloten voor verhoor.