Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 11.20 uur

Utrecht, 10-01-2011

Aanhouding heterdaad

WIJK BIJ DUURSTEDE De politie heeft zondagavond een man aangehouden toen hij in een auto aan het inbreken was. Een andere verdachte wist te ontkomen

Omstreeks 19.25 uur kreeg de politie de melding dat twee jongens bijzonder veel interesse toonden in geparkeerde voertuigen. Toen de agenten ter plaatse kwamen, parkeerden zij het dienstvoertuig in de omgeving. Vervolgens gingen zij te voet naar de Veilingmeester waar zij een 19-jarige man uit Wijk bij Duurstede aantroffen, die met zijn bovenlichaam door een kapotte autoruit hing. Ze hielden de man aan.

Even verderop, op de Aanvoerder, zagen agenten een jongen op de uitkijk staan. Toen hij de agenten zag, ging hij er snel vandoor op een fiets. Na een korte achtervolging te voet verdween de fietser uit het zicht. Hij reed in de richting van de Singel. Hij heeft een gezet postuur, is rond de 18/19 jaar en droeg donkere kleding.

De politie is op zoek naar getuigen. U kunt contact opnemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. De aangehouden verdachte is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten.

Verdachten rijden tegen politieauto aan

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Twee jongens en een man werden zondagavond aangehouden nadat ze kennelijk opzettelijk met een personenauto op een dienstvoertuig van de politie waren ingereden.

Rond 21.20 uur kreeg de politie de melding dat aan het Park Seminarie een drietal personen belangstelling had voor autos. Vervolgens waren de verdachten weggereden in een donkerkleurige auto. Toen de agenten op de Hoofdstraat reden, ter hoogte van Park Seminarie, zagen zij de auto rijden en besloten de dienstauto schuin op de weg te zetten. Juist voor het moment dat de politieauto stilstond, reed de tegemoetkomende auto zonder te remmen tegen de politieauto aan. De agenten sprongen direct uit de auto en hielden de verdachten, twee 17-jarige jongens en een 19-jarige man uit Driebergen-Rijsenburg, aan. De bestuurder van het voertuig was één van de 17-jarige jongens en was dus niet in het bezit van een rijbewijs. Ze zijn allemaal ingesloten voor verhoor, tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.
Actuele dossiers

* Burgernet

landelijke dossiersGeen dossiers aanwezig