Politie Hollands Midden

Leiden - Verdachten van beroving aangehouden

Leiden, 10-01-2011 o De politie heeft zaterdag 8 januari twee Rotterdammers van 14jaar en een 18-jarige Delftenaar aangehouden op het station. Even voor 18.00 uur werd een beroving op de Anthony Fokkerweg gemeld.

Daar werd een 26-jarige Leidenaar door drie personen overvallen. Mogelijk was er een vierde jongen bij betrokken. De jongens pakten eerste de telefoon af van de Leidenaar en deden vervolgens voorkomen dat zij in het bezit waren van een vuurwapen en bedreigden de Leidenaar. Hierna werd ook een pasje van de Leidenaar afgepakt waarna de jongens er vandoor gingen in de richting van het station. Onderweg namen ze ook een tas mee vanaf een fiets van een wildplasser.

De jongens werden door agenten nabij het station gezien en op verschillende perrons aangehouden. Een van de 14-jarige verdachten reageerde niet op aanwijzingen van agenten om stil te blijven staan en op de grond te gaan liggen, waarna een agent zijn vuurwapen trok. Hierna werd de jongen naar de grond brengen en aanhouden. Bij één van de verdachten werd de telefoon van de Leidenaar aangetroffen. Ook werden bij de verdachten goederen aangetroffen van de wildplasser. De politie doet verder onderzoek.