Politie Hollands Midden

Alphen a/d Rijn - Verdachte van verduistering en verlaten plaats ongeval aangehouden

Alphen aan den Rijn, 10-01-2011 o De politie heeft maandag 10 januari om 01.15 uur een 18-jarige Alphenaar aangehouden op verdenking van verduistering van een auto en het verlaten van de plaats na een ongeval.

Op het Pannewerk werd zaterdag 8 januari tegen middernacht een 20-jarige automobilist uit Alphen aangereden. De andere partij gaf aan naast de automobilist te parkeren om de aanrijding af te handelen. De Alphenaar zag echter de bestuurder wegrijden richting de Hoorn in plaats van naar de parkeerplaats. De Alphenaar wist nog het kentekennummer te noteren en door te geven aan de politie. De eigenaar bleek te wonenop de Venusstraat en werd gehoord door de politie. In die omgeving werd de auto ook aangetroffen met schade aan de voorzijde. De man wist niets van een aanrijding met zijn voertuig. In het onderzoek kwam informatie binnen dat de 18-jarige verdachte de autosleutel afhandig had gemaakt van een jong familielid van de eigenaar van de auto. De verdachte was die zaterdagavond met de auto gaan rijden en had de auto later weer teruggezet nabij de Venusstraat.

Zondagochtend, 9 januari, wist de 18-jarige verdachte wederom de auto weg te nemen. Na een zoekactie door politie en familie van de eigenaar van de auto naar het voertuig werd kort daarna gemeld dat de auto weer op zijn plaats stond. Na onderzoek over het verblijfadres van de 18-jarige verdachte werd hij in een woning op de Diamantstraat aangehouden.