Vereniging Spierziekten Nederland

Nieuws

Thuistoediening immunoglobulinen

In de afgelopen periode ontving het VSN-bureau meldingen dat een bepaald medicijn (immunoglobulinen of IVig), dat vaak thuis toegediend wordt aan mensen met CIDP of MMN, alleen nog maar vergoed wordt wanneer ze het in het ziekenhuis krijgen. Erg vervelend voor de betreffende leden.

Infuus Om te weten wat er aan de hand was, stuurde het VSN-bureau eind 2010 - schriftelijk of via email- een enquête aan alle leden met CIDP of MMN. De enquête is gestuurd naar 199 leden en er kwamen maar liefst 130 reacties. De problemen bleken zich met name voor te doen bij enkele leden die verzekerd zijn bij Menzis.

Het VSN-bureau heeft hierover contact opgenomen met Menzis en men heeft hierop zeer adequaat gereageerd. Voor de individuele gevallen wordt op korte termijn een oplossing gezocht. Daarnaast komt er overleg over een oplossing voor de lange termijn.

Wanneer u momenteel problemen ervaart met de vergoeding, waardoor u naar het ziekenhuis moet voor uw immunoglobulinen, terwijl u deze normaal gesproken thuis toegediend krijgt, dan hoort het VSN-bureau graag van u. U kunt dan contact opnemen met Anke Groenen: anke.groenen@vsn.nl.
10 januari 2011