Gemeente Maastricht

Waterstand Maas in Zuid-Limburg daalt

De waterstand van de Maas daalt momenteel.

10 januari 2011, 11.00 uur

De hoogwatergolf heeft zondagavond om 23.00 uur een top bereikt van rond 47.00 meter boven NAP bij meetpunt Sint Pieter. Daarna is een voorzichtige daling ingetreden. Deze daling zal volgens de prognoses doorzetten. Voor woensdag 12 januari is een waterstand van 45.00 NAP + voorspeld. De huidige situatie en de prognoses staan toe dat de hulpverlening wordt afgeschaald. Naar verwachting zullen in de loop van de middag de toegangswegen naar Itteren en Borgharen voor het normale verkeer worden vrij gegeven. Ze blijven in de loop van de ochtend nog dicht voor de schoonmaak en de inspectie van het wegdek. Rond het middaguur wordt bekend gemaakt hoe laat de wegen open gaan. De weg tussen Borgharen en Itteren staat nog onder water en deze zal voorlopig ook voor alle verkeer afgesloten blijven.

In de loop van de dag zullen ook de geëvacueerden naar huis kunnen. Dat zal plaatsvinden na individueel overleg, omdat eerst de thuissituatie en de thuiszorg van deze mensen geregeld moet zijn.

De parkeerplaatsen voor de bewoners van Itteren en Borgharen blijven bewaakt zolang het nodig is. Dat geldt ook voor de pendeldienst en de informatiecentra.