Gemeente de Waard


Nazorg Brand Moerdijk (10 januari 2011)

Nu de hulpdiensten de bron van het incident onder controle hebben, komt de volgende fase in beeld: de afwikkeling van de operationele inzet en de zorg voor de hulpverleners en de inwoners. De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid heeft een inventarisatie gemaakt van klachten, van zowel de eigen hulpverleners als inwoners van het gebied.

Bij de GGD Zuid-Holland Zuid hebben de afgelopen dagen ca. dertig mensen gezondheidsvragen gesteld, die te maken hadden met het incident Moerdijk. Bij de huisartsenposten betrof dat minder dan tien mensen. Niet bekend is hoeveel mensen zich bij de eigen huisarts hebben gemeld met klachten. De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid verwacht in de week van 10 januari de uitslag naar de samenstelling van de roetdeeltjes. Deze wordt nauwlettend onderzocht op aanwezigheid van gevaarlijke stoffen.

Informatie
Voor vragen en inlichtingen kunt u terecht bij een speciaal team van de Veiligheidsregio. Het team is bereikbaar via mailadres nafase@vrzhz.nl of via telefoon 06 - 512 62 408. Voor specifieke gezondheidsvragen kunt u bellen met de GGD Zuid-Holland Zuid, telefoon 078-770 85 00.