Politie Hollands Midden

Wijkagenten Politie Hollands Midden actief op Twitter

Hollands Midden, 10-01-2011 o Negen wijkagenten van Politie Hollands Midden zijn actief op Twitter. Via Twitter vertellen ze over hun werkzaamheden en leggen ze contact met bewoners van hun wijk. Ze laten weten wat het werk van een wijkagent inhoudt, en waar de politie in de wijk mee bezig is.

De wijkagenten laten via Twitter weten wat er in de wijk gebeurt, maar vragen ook zo nu en dan hulp bij zaken die in onderzoek zijn. De wijkagent kan vragen of volgers iets meer weten van een vermissing van bijvoorbeeld een kind, maar ook vragen of er getuigen zijn van een vernieling van een auto of van straatmeubilair. Doordat de wijkagent met name lokale volgers hebben, is de kans groter dat getuigen bereikt worden. Ook een wijkoverleg, bemiddelen bij een burenruzie, overleg met jeugdzorg, het opnemen van meldingen en aangiftes zijn onderdeel van het wijkagentenwerk en dus leesbaar via tweets.

Direct contact De negen wijkagenten kregen eerst een training waarin ze uitgelegd kregen hoe ze Twitter kunnen gebruiken in hun werk. De training werd gegeven door Bas Slutter, wijkagent in Sassenheim en als eerste wijkagent actief op Twitter. Hij is afgestudeerd op de vraag hoe Social Media de politie kan helpen in het dagelijkse werk. Het voordeel van Twitter is volgens Slutter dat je met inwoners van je wijk direct contact kan leggen en dat je het politiewerk zichtbaar kunt maken. Het wordt voor de volgers duidelijk waar een wijkagent zich zoal mee bezig houdt.

Zijn collega wijkagent Peter de Boer heeft hij ook in een vroeg stadium geënthousiasmeerd voor Twitter. Peter is nu nog wijkagent van Warmond, maar gaat per 1 februari over naar Voorhout. Inwoners van Voorhout kunnen de wijakgent nu al gaan volgen op twitter, maar dan nog even op het account van @WijkbrigWarmond.

Twitter, 1-1-2 en 0900-8844 Via Twitter kunnen volgers vragen stellen aan hun wijkagent. Algemene vragen of juist wijkspecifieke vragen. Twitter is echter geen middel voor meldingen, de wijkagent is immers niet altijd in dienst. Is er met spoed politie nodig dan kan men bellen naar 1-1-2 en voor algemene meldingen naar 0900-8844 (lokaal tarief). Uiteraard blijft de wijkagent ook telefonisch bereikbaar, bel naar 0900-8844 om doorverbonden te worden met de wijkagent die u wilt spreken. Wilt u weten wie uw wijkagent is? Klik hier.

Wijkagent Hendrik Hendrik van Rijn (Lisse) @WijkagentLisse Wijkagent Willem Willem van Vliet (Leiden Centrum) @WijkagLeidenMid Wijkagent Arthur Arthur van der Linden (Leiden West) @WijkagentArthur Wijkagent Mick Mick Hoogervorst (Leiden Noord) @WijkagentMick Wijkagent Leo Roubos Leo Roubos (Kaag en Braassem) @WijkagentK_B1 Wijkagent Maggie Maggie van der Laan (Ter Aar) @WijkagentTerAar Wijkagent Ruud Gijbels Ruud Gijbels (Zoeterwoude) @WAG_Zoeterwoude Wijkagent Bas Bas Slutter (Sassenheim) @WijkagentSassem Wijkagent Peter de Boer Peter de Boer (nu nog Warmond, per 1 februari Voorhout) @WijkbrigWarmond