Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 10-01-2011

Politie onderzoekt straatroof

OUDENBOSCH: Een 43-jarige man uit Oudenbosch is zondagavond omstreeks 19.15 uur op de Lollestraat het slachtoffer geworden van een
straatroof. Twee gehelmde daders beroofden hem van zijn boekentas.

het slachtoffer verklaarde dat hij rond 19.05 uur de buis stapte ter hoogte van de begraafplaats. Hij had een tas in zijn rechterhand. Hij sloeg de Lollestraat in. Ter hoogte van de antiekwinkel zag hij twee gehelmde personen lopen. Een van hen, vermoedelijk een jonge gast, ging voor hem staan en sprak hem aan. Plotseling lag hij op de grond. Hij voelde dat die knul flink stond te trekken aan zijn tas, waardoor hij deze los moest laten. Hij zag dat de straatrovers op een brommer stapten en wegreden in de richting van de Molenstraat. De persoon die voor hem stond had een zwarte helm op. De jongeman die achter hem stond droeg een identieke helm en had een glimmende jas aan.

Arrestatie na verdenking huiselijk geweld

OUD GASTEL: De politie heeft zondagavond een 23-jarige man uit Oud Gastel aangehouden voor huiselijk geweld. Hij zou zijn 21-jatrige vriendin in de woning mishandeld hebben. De verdachte was kennelijk onder invloed van alcohol. Hij zou haar tijdens een ruzie een vuistslag tegen het hoofd gegeven hebben. Ook had hij haar geschopt. De politie stelt een onderzoek in.

Auto gestolen in Hoogerheide

HOOGERHEIDE: Zondagavond is op de Hortensia een Audi personenauto, van het merk Audi, type A4, kleur zwart met het kenteken 44-XP-Rp gestolen. De auto werd op onbekende wijze weggenomen terwijl de eigenaar thuis was. De auto staat inmiddels internationaal gesignaleerd. Van de gedupeerde eigenaar is een aangifte opgenomen.

Verkeersongevallen letsel in wijk Bergse Plaat met derde verminderd

BERGEN OP ZOOM: Het speerpunt Verkeer dat in 2010 werd gekozen voor de wijk Bergse Plaat heeft succes gehad zo meldt wijkagent Harry Louwers. Het aantal ongevallen met letsel liep van 28 in 2009 terug naar 18 in 2010, een vermindering van maar liefst 36%. Voor 2011 komt er een nieuw speerpunt, dit betekent echter niet dat de aandacht voor het verkeer zal afnemen, gelet op onder meer de snelheidsovertredingen in de wijk is daar ook geen aanleiding voor.

Het speerpunt verkeer voor de Bergse Plaat werd gekozen in samenspraak tussen wijkagent, de wijkcommissie en het buurtpreventieteam. Met verhoogde aandacht door het politieteam Bergen-Woensdrecht door o.a. extra verkeerscontroles op de relevante locaties in genoemde wijk én de medewerking hierbij van het Buurtpreventieteam, werd de doelstelling ruimschoots behaald. Het resultaat is minder verkeersongevallen en daarmee een veiligere leefomgeving voor de bewoners.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 10-01-2011 13:05 | © Regio Midden en West Brabant |