Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Oosterhout

Oosterhout NB, 10-01-2011

Politie arresteert Polen voor huisvredebreuk

KAATSHEUVEL - De politie heeft gisteren twee Poolse mannen van 20 en 21 jaar aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van huisvredebreuk. Agenten namen na een ontvangen melding poolshoogte op een camping aan de Van Haestrechtstraat. Daar werden ze aangesproken door enkele beveiligers die hen vertelden dat het duo illegaal een nacht had doorgebracht in een opengebroken caravan. Agenten troffen de mannen aan en namen ze mee naar het bureau.

Rijbewijs ingevorderd na champagne en 15 bier

OOSTERHOUT - De politie heeft gisteravond het rijbewijs ingevorderd van een 26-jarige Oosterhoutse automobilist. Agenten controleerden hem even na 21.00 uur als bestuurder van een auto op de Warandelaan. Tijdens het aanspreken bleek dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 585 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Tijdens het verhoor verklaarde hij champagne en 15 pilsjes te hebben gedronken. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Dronken Poolse automobilist belandt in sloot

MADE - De politie heeft gisteravond, tegen 21.00 uur een 25-jarige Poolse automobilist aangehouden. Surveillerende agenten zagen in de Geraniumstraat een tractor rijden met daarachter een auto met Poolse kentekenplaten. Nadat de agenten de bestuurder een stopteken gegeven had reageerde hij daar niet op. De tractorbestuurder zag het teken wel en stopte. De automobilist botste vervolgens tegen de achterzijde van de tractor. Tijdens het aanspreken bleek dat onder invloed van alcohol verkeerde. Onderzoek wees uit dat de tractor kort daarvoor de auto uit de sloot getrokken had. Op het bureau kreeg de automobilist een boete van 950 euro voor het rijden onder invloed. De boete werd voldaan.

Positieve reacties tijdens voetjesactie

SLEEUWIJK / DUSSEN - Agenten van het politieteam Altena hebben vrijdagavond 07 januari jl.in het kader van het 'donkere dagen offensief'een voetjesactie ingesteld. De politie werd ondersteund doo medewerkers van de gemeente Woudrichem en Aalburg. Verschillende locaties in Dussen en Sleeuwijk werden bezocht. De dienders legden op onveilige en inbraakgevoelige plaatsen papieren voetsporen met daarop de tekst Dit had het schoenspoor van een inbreker kunnen zijn. Tijdens de actie bleek dat poorten en schuren niet waren afgesloten. Bewoners reageerden in het positief op de inzet.

Politie op zoek naar eigenaar fiets

OOSTERHOUT - De politie is op zoek naar de eigenaar van een damesfiets van het merk Gazelle. Surveillerende agenten troffen de tweewieler gisteravond aan bij een woning aan de Kevelaar. Het slot van de fiets was geforceerd. Onderzoek wees uit de de tweewieler van diefstal afkomstig is. De politie heeft tot op heden nog geen aangifte
ontvangen. Een 17-jarige inwoner uit Oosterhout bekende de diefstal.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 10-01-2011 13:09 | © Regio Midden en West Brabant |