Gemeente Boxmeer


Gedeputeerde Y. de Boer bezocht Boxmeer

Donderdag 6 januari was Gedeputeerde De Boer op werkbezoek in Boxmeer. Met het college van B&W bezocht hij Airport Weeze. Daar werd de hij geïnformeerd over de explosieve ontwikkelingen van het vliegveld, de bedrijven die zich daar gevestigd hebben en de positieve effecten daarvan voor deze regio.

Het college informeerde de heer De Boer over de belangrijke (economische) ontwikkelingen in Boxmeer en de infrastructurele gevolgen daarvan. Daarnaast is ook aandacht gevraagd voor de aan- en afvoerwegen en op- en afritten aan de A73, de Maaslijn Nijmegen-Roermond en de spoorse doorsnijdingen zoals de kernen Boxmeer en Cuijk die kennen.

De heer De Boer was bijzonder positief en onder de indruk van de potenties van Boxmeer en het Land van Cuijk. Met name de strategische ligging van deze regio, tussen Brainport (Eindhoven), Greenport (Venlo), Healthvalley (Nijmegen) en het Duitse achterland, maken dat deze regio een rol van betekenis heeft voor de economie van Brabant. Ook de ambities van het college en de investeringen van vele miljoenen die op stapel staan, maakten indruk op hem.
De Gedeputeerde onderschrijft de geconstateerde capaciteitsproblemen van de Maaslijn en nodigt Boxmeer/Cuijk uit deel te nemen aan de provinciale werkgroep die zich buigt over doorsnijdingen van woonkernen door het spoor.